Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Niet Dè Kofferbent, gewoon Kofferbent!

Onderweg naar het grote Heisafeest in Heijen is er op het billboard te zien dat Kofferbent ook gaat optreden. Wie? Nee, niet Dè Kofferbent, gewoon Kofferbent.

 

 

Een typerende band in een bijzondere setting. De roots liggen in omgeving Heijen en Gennep. Maar de wortels van Kofferbent hebben ook Maastricht en LA bereikt. De band speelt de nèt die andere soort covers dan die je zou verwachten van een coverband. Daarom: Kofferbent.

 

 

 

 

We begonnen als De Venzelf Band, herleid van Ven-Zelderheide.

 

 

Venzelf werd de naam op een gegeven moment veranderd in de huidige naam, aldus de uit Heijen afkomstige Patrick Jans.

 

 

Kenmerkend van onze band is dat we allemaal druk zijn met gezin, werk en vrijwilligerswerk, maar dat we toch met elkaar muziek willen maken. Deze band is meer geworden dan een bijeen geraapt zooitje: we hebben geen blad voor de mond en zijn kritisch maar samen klinkt het altijd weer fijn. Onze muziek is niet identiek, maar wel met een eigen draai.

 

 

De playlist is evenzo bijzonder als de bandleden zijn. Je komt van alles tegen: van Alanis Morissette en Michael Jackson tot Dolly Parton, van Les Poppies en Pink tot U2. Ze blijven het antwoord op de vraag schuldig waar die vreemde, maar boeiende keus vandaan komt.

 

 

Dit blijft een zoektocht. Een avond Kofferbent is een muzikale achtbaan! We gaan van Maywood naar Gary Moore om vervolgens via Abba terug te gaan naar de Janse Bagge Band.

 

 

 

 

Ook Kofferbent laat van zich horen op zondagmiddag tijdens het Heisafeest, tussen 15.00 en 21.00 uur. De band gaat niet de geijkte standaard covers spelen. Daarbij hebben ze een groot aantal goede lokale gastoptredens van bekende mensen uit Heijen in het programma staan.

 

 

Variëteit en originaliteit staan voorop.

 

 

De repetities staan bol van ideeën, lachbuien en verkeerd gekoppelde bedradingen.

 

 

Maar laat je verrassen aankomende 9 juni!

 

 

Heisa

 

 

 

 

Op 7, 8 en 9 juni zijn weer de Heisafeesten en samen met Kofferbent gaan het Jan Luppes Collectief en Soreway hun onvervalste geluiden laten horen op zondagmiddag 9 juni.

 

 

Een hoop muzikale Heisa: Jan Luppes Collectief

 

 

Reacties