Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

milieustation
Het milieustation aan de Groote Heeze 33 in Heijen

Heijen

Nieuwe taken milieustation

Het milieustation in Gennep krijgt nieuwe taken, waaronder het verspreiden van afvalgerelateerde informatie door speciaal geselecteerde medewerkers. Naast uitbreiding van diensten en acceptatie van gratis gescheiden ingezameld piepschuim, benadrukt het station het belang van identificatie en PIN-betaling voor toegang.

Het Afdelingshoofd Leefomgeving heeft het milieustation gemachtigd om nieuwe taken uit te voeren, met name het uitdelen van brieven en rekeningen met betrekking tot afvalbeheer. Deze gedelegeerde bevoegdheid wordt toegekend aan specifiek geselecteerde medewerkers, op aanbeveling van het college.

 

De toegenomen verantwoordelijkheden van de milieustraat zullen gericht zijn op het verspreiden van cruciale informatie over afval. Deze ontwikkeling is van groot belang, want het milieustation heeft nu meer autonomie bij het beheren van communicatie over afvalkwesties.

 

Om de dienstverlening te verbeteren en vragen van de gemeenschap te beantwoorden, is het milieustation bereikbaar op het telefoonnummer: 0485-541170.

 

Het milieustation is elke vrijdag en zaterdag geopend, met uitzondering van feestdagen zoals Eerste en Tweede Kerstdag, Nieuwjaarsdag, en Koningsdag (27 april). In 2024 valt Koningsdag op een zaterdag.

 

Toegang tot de stort is exclusief voor particuliere huishoudens uit de gemeente Gennep. Bedrijfsauto’s en tractoren worden niet toegelaten. Identificatie is verplicht, en betalen kan alleen met PIN.

 

Een nieuwe toevoeging aan de diensten van het milieustation is de acceptatie van gratis gescheiden ingezameld piepschuim. Speciale zakken zijn beschikbaar voor het schone piepschuim. Toegestane soorten piepschuim omvatten EPS-verpakkingmateriaal (alle vormen en kleuren) en EPS-isolatiemateriaal, mits schoon en zonder vervuiling.

 

Het milieustation blijft zich inzetten voor een duurzaam afvalbeheer in de gemeente Gennep en hoopt op de voortdurende medewerking van de gemeenschap om samen een schonere en milieuvriendelijkere leefomgeving te creëren.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Ontdek tijdens de online informatieavond in Gennep de meest effectieve energiebesparende maatregelen voor diverse woningtypen. Kostenbesparing, comfortabel wonen en een gezondere leefomgeving staan centraal....

Gennep

Zes minderjarige jongens zijn in Gennep gearresteerd voor een vermeende straatroof, waarbij een minderjarige slachtoffer werd van geweld en van zijn fiets werd beroofd....

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Regio

Extravaganza op Elzendaalcollege Boxmeer biedt op 29 februari en 1 maart een avond vol wereldse optredens, geïnspireerd door steden over de hele wereld. Leerlingen...