Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Nieuwjaarsconcert Die Original Maastaler

Al ruim voor aanvang stroomde een enthousiast publiek naar binnen om een mooi plekje te bemachtigen in de sfeervolle zaal van D’n Toomp, die de sfeer uitademde van Kerst, nieuwjaar en een gezellig samenzijn. Eerst werd een plekje uitzocht, daarna werd de koffie met gebak gehaald.

 

 

Door: Gerri Luppes van GennepNews

 

 

Ich komme gleich zurück für dem Kuchen.

 

 

Met gratis gebak voor bij de koffie heetten de gastvrouwen de bezoekers van harte welkom. Daarmee werd al meteen de toon gezet voor een gezellige middag met muziek uit diverse streken en landen. De entree was geheel gratis, wat op zich bijzonder genoemd mag worden. De vaste fans komen al jaren, waarbij zelfs jarenlange liefhebbers uit het naburige Duitsland zich lieten zien. Dat men elkaar daarbij vrolijk bij elkaars voornaam noemde gaf blijk van warme vriendschap aan beide zijden.

 

 

 

 

Die Original Maastaler

 

 

Die Original Maastaler werd opgericht in 1972 en doorstond daarmee de tand des tijds. Toch is er veel veranderd in die jaren. Secretaris Cor Claassen vertelt dat er nu op een andere wijze naar nieuwe muzikanten gezocht moet worden.

 

 

Ook wij moeten gebruik maken van social media om ons te profileren en tegelijkertijd om aan nieuwe aanwas te komen. Daarom hebben we ook een YouTube kanaal.

 

 

Hoewel het moeilijker wordt om jonge muzikanten binnen te halen vindt men toch dat er bij hen wel wat te leren valt. Waarom niet een paar jaar meespelen en ervaring opdoen? Het mes snijdt zo aan beide kanten. En soms is er dat ironische geluk als een andere gelijksoortige kapel zichzelf opheft.

 

 

Dan zijn er wellicht muzikanten die zich dan melden.

 

 

Aldus Cor Claassen. Maar vandaag was het feest en dat werd uitbundig gevierd op geheel eigen wijze.

 

 

Voor de agenda van de komende tijd kijk je op dieoriginalmaastaler.nl.

 

 

Reacties