Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Karrevenseweg
Arvato Heijen

Heijen

Opknapbeurt voor Karrevenseweg

De Karrevenseweg en de Brem worden opgeknapt vanwege schade door vrachtverkeer. Na de aanleg van een nieuwe verbindingsweg wordt herstel mogelijk. Kosten voor Gennep bedragen zo’n miljoen euro, maar dit verbetert de verkeersveiligheid.

De Karrevenseweg en dat laatste stukje van de Brem gaan onder het mes. De reden? Het asfalt van deze wegen heeft flink wat te verduren gehad door het constante gehamer van vrachtwagens die er de afgelopen jaren overheen denderden.

 

Met de renovatie in het verschiet kunnen we uitkijken naar een veiliger wegbeeld, vooral voor de fietsers. Er worden speciale fietsstroken aangelegd en aan het einde van de Brem wordt gewerkt aan het temmen van die vervelende waterplassen.

 

Vooral het meedogenloze vrachtverkeer van logistiek reus Arvato heeft zijn tol geëist op de Karrevenseweg. Maar nu de nieuwe verbindingsweg tussen bedrijventerrein De Grens en Arvato er ligt, kunnen we eindelijk aan het herstel beginnen. Gelukkig is het vrachtverkeer op de Karrevenseweg al aanzienlijk verminderd, wat hoop geeft dat de nieuwe wegen langer standhouden.

 

Het kost de gemeente Gennep zo’n miljoen euro. Maar het is een cruciale investering om de wegen van Heijen weer in topconditie te brengen, zodat iedereen veilig en zonder haperingen van A naar B kan komen.

 

C2engineers B.V. heeft in opdracht van de gemeente Gennep ontwerptekeningen gemaakt, gepresenteerd en toegelicht tijdens informatieavonden op 25 april en 11 juli 2023 voor omwonenden en andere belanghebbenden.

 

Arvato

 

Arvato is wereldwijd actief in logistiek en e-commerce. Ze combineren hun kennis met slimme technologie om klanten in verschillende sectoren te helpen, waaronder consumentenproducten, technologie, gezondheidszorg, auto’s en uitgeverijen.

 

Recentelijk heeft Arvato aangekondigd zijn logistieke campus in Gennep uit te breiden, vanwege de toenemende vraag van bestaande klanten en de ambitie voor duurzame bedrijfsvoering.

 

Deze uitbreiding omvat vier extra warehouse modules, waarmee de totale oppervlakte op 228.000 vierkante meter komt.

 

Informatiebijeenkomst Karrevenseweg en Brem

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Heijen

De gemeente Gennep biedt de Paardenwei in Heijen tijdelijk ter pacht aan voor begrazing van vee. Geïnteresseerden kunnen zich tot 2 juli 2024 aanmelden...

Ooievaars

Twee ooievaarskuikens in Ottersum zijn geringd en geadopteerd door dorpsgenoten. De ringen, betaald door Nèvan Schoofs en Marja en Jan Peters - Nas, dragen...

Gemeente Gennep

IVN Maas en Niers biedt nu de kans om een hoogstam fruitboom te bestellen. Bestel vóór eind juni en haal jouw boom op 10...