Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Oekraïense vluchtelingen
Oekraïense vluchtelingen Residence Heijendael

Gemeente Gennep

Overeenkomst opvang Oekraïense vluchtelingen

Gennep heeft besloten 25 extra Oekraïense vluchtelingen op te nemen in Park Heijendael, de huurovereenkomst is verlengd tot mei 2026. De nieuwkomers krijgen zorg en ondersteuning, vergelijkbaar met eerdere hulp aan landgenoten in Heijen sinds 2022.

Gennep heeft besloten om nog eens 25 Oekraïense vluchtelingen een onderkomen te bieden in Park Heijendael in Heijen, zoals gemeld door De Gelderlander. Sinds april vorig jaar vinden al 430 vluchtelingen uit Oekraïne daar een toevluchtsoord.

 

Gelijktijdig met deze overeenkomst heeft de gemeente Gennep de huurovereenkomst met de eigenaar van Residence Heijendael verlengd.

 

Huisvestingsachterstand

 

Oorspronkelijk zou deze overeenkomst op 25 maart 2024 aflopen, maar gezien de voortdurende onzekerheid rondom de oorlog in Oekraïne is deze verlengd tot mei 2026.

 

Sinds 25 maart 2022 hebben de eerste vluchtelingen hun intrek genomen in enkele chalets op Residence Heijendael. De locatie is bestemd voor langdurige opvang, waardoor vluchtelingen hier langer dan 6 maanden kunnen verblijven.

 

De 25 extra Oekraïense vluchtelingen worden binnenkort verwacht. Ze zullen voorzien worden van zorg, ondersteuning en hulp bij het vinden van werk, vergelijkbaar met de steun die de gemeente bood aan hun landgenoten die sinds 2022 in Heijen verblijven.

 

Vluchtelingen op Residence Heijendael

 

Verwant

Gemeente Gennep

RoodGroen Lokaal uit zorgen over schuldhulpverleningsvertragingen bij de Kredietbank in Gennep. Joy Hillebrand stelt schriftelijke vragen aan het College, onder meer over de impact...

Heijen

Sint kwam per boot aan in Heijen, ondanks het slechte weer. Het feest vol dans, zang en een opmerkelijke Hoofdpiet Vilma in d'n Toomp...

Gennep

Ontkerkelijking zet de toekomst van de Norbertuskerk in Gennep-zuid op losse schroeven, terwijl in Ven-Zelderheide de Sint-Antonius Abtkerk een nieuwe richting inslaat met de...

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...