Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Essity Heijen
Essity Heijen

Heijen

Personeel Essity vecht voor hoger loon

Werknemers bij Essity Heijen leggen het werk neer om een hoger loon te eisen, maar hun verzoek van 6,5% wordt afgewezen. De vakbond FNV uit bezorgdheid over de ongelijke beloning tussen verschillende vestigingen; werknemers in Heijen en Cuijk verdienen minder dan hun collega’s elders.

In Heijen, bij de Essity-fabriek die bekend staat om de productie van TENA incontinentieproducten, zijn de werknemers in opstand gekomen. Ze eisen een eerlijkere beloning voor hun harde werk.

 

 

Loonsverhoging

 

Met meer dan 230 werknemers is Essity een belangrijke werkgever in Heijen. Maar ondanks hun toewijding voelen de werknemers zich achtergesteld als het aankomt op hun salaris. Ze streven naar een loonsverhoging van 6,5 procent, ingaande vanaf januari van dit jaar. Een bedrag dat ze meer dan verdienen, zeggen ze.

 

De directie van Essity daarentegen, biedt slechts een verhoging van 4,5 procent voor dit jaar aan, met nog eens 1 procent per 1 juli en 1 procent per 1 januari van het volgende jaar. Maar dat is niet genoeg voor het personeel. Ze vinden het niet eerlijk dat hun collega’s elders in het land meer verdienen voor hetzelfde werk.

 

“Voor ons gaat het niet alleen om de centen. Het draait om rechtvaardigheid. We willen dat onze inzet en toewijding worden gewaardeerd. Het gaat erom dat ons harde werk niet alleen met woorden, maar ook met daden wordt erkend.”

 

Zo liet een werknemer weten aan GennepNews. De vakbond FNV staat achter de arbeiders in hun strijd voor rechtvaardigheid. Ze ondersteunen de eis voor een eerlijkere beloning en pleiten voor gelijkheid binnen het bedrijf, ongeacht de locatie.

 

Essity

 

Ooit begonnen als een bescheiden naai-atelier voor babyluiers, is het bedrijf door de jaren heen uitgegroeid tot een vooraanstaand internationaal bedrijf met wereldwijde verbindingen. Van de oorspronkelijke Ancilla in Heijen, verhuisde het bedrijf naar Gennep in de Brugstraat.

 

Vervolgens werd het opgenomen door Mölnlycke in de beginjaren ’90, en uiteindelijk onder de vlag van SCA, die in 2017 werd omgedoopt tot Essity.

 

Essity is een van de grootste werkgevers in de gemeente Gennep en sinds 2017 formeel genoteerd aan de beurs in Stockholm, Zweden (Nasdaq) als twee onafhankelijke entiteiten: het bosbedrijf SCA en het wereldwijde hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity.

 

Verwant

Column

Teleurstelling heerst in de nieuwe column van Dwarsliggert over Gennep's afwezigheid bij het klokkenluiden van Europapa. Het 'Klein' zijn wordt beschouwd als een statement...

Gemeente Gennep

Gennep bereidt een herdenkingsprogramma voor 80 jaar vrijheid voor. Het omvat activiteiten zoals concerten, tentoonstellingen en educatie. Verschillende organisaties werken samen om de evacuatie,...

Gemeente Gennep

Gemeente Gennep overweegt Europapa op stadhuisklok te laten klinken, na initiatief van 3FM-dj Wijnand Speelman om Nederlandse deelnemer Joost Klein te steunen na diskwalificatie...

Sport

Een kettingbotsing in de buurt van Oeffelt leidde tot de afgelasting van de wedstrijd tussen VV Heijen en Vorstenbosche Boys. Ondanks de teleurstelling maakten...