Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Plan Zonnepark Heijen uiteengezet

Op donderdag 12 juli vond er een inloop plaats bij Café Plan B in Heijen betreffende het te realiseren zonnepark nabij natuurgebied het Langeven, aan de Beekweg in Heijen.

 

 

Door Gerri Luppes van GennepNews

 

 

Vergelijk het met de realisatie van een steenkolenbedrijf. We weten dat deze zeer vervuilend waren. Nu komt er een zonnepark voor in de plaats, niet meer, niet minder.

 

 

Zegt Laurens van Ochten van Kronos Solar, het bedrijf dat de zonnepanelen aanlevert en plaatst. Het bedrijf heeft inmiddels al zestig projecten, over negen landen verdeeld.

 

 

Zonnepark Heijen

 

 

Zie ook:
Inloopbijeenkomst zonnepark Heijen
Nieuw initiatief voor zonnepark
Hoe staat het met duurzame energie in Gennep?

 

 

De inwoners van de gemeente Gennep betalen hier niets extra’s aan, om verwarring met het op handen zijnde landelijke klimaatakkoord te voorkomen waarbij burgers wellicht ook een bijdrage gaan leveren.

 

 

Het plan voor het park werd uiteengezet via persoonlijke gesprekken en via posters waarop te zien was hoe het park met de natuur verbonden wordt.

 

 

Zonnepark Heijen

 

 

Zonnepark

 

 

Het zonnepark gaat energie winnen uit zonnewarmte en deze energie (stroom) gaat naar het elektriciteitsnet en wordt uiteindelijk verkocht aan energiebedrijven die stroom leveren aan huis. De consument merkt hier niets van maar uiteindelijk is de geleverde stroom schoon. Op deze wijze levert de gemeente Gennep tevens een bijdrage aan hun duurzaamheidsvisie.

 

 

Reacties