Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Zonnepark Heijen

Heijen

Plan Zonnepark Heijen uiteengezet

Op donderdag 12 juli vond er een inloop plaats bij Café Plan B in Heijen betreffende het te realiseren zonnepark nabij natuurgebied het Langeven, aan de Beekweg in Heijen.

 

 

Door Gerri Luppes van GennepNews

 

 

Vergelijk het met de realisatie van een steenkolenbedrijf. We weten dat deze zeer vervuilend waren. Nu komt er een zonnepark voor in de plaats, niet meer, niet minder.

 

 

Zegt Laurens van Ochten van Kronos Solar, het bedrijf dat de zonnepanelen aanlevert en plaatst. Het bedrijf heeft inmiddels al zestig projecten, over negen landen verdeeld.

 

 

Zonnepark Heijen

 

 

Zie ook:
Inloopbijeenkomst zonnepark Heijen
Nieuw initiatief voor zonnepark
Hoe staat het met duurzame energie in Gennep?

 

 

De inwoners van de gemeente Gennep betalen hier niets extra’s aan, om verwarring met het op handen zijnde landelijke klimaatakkoord te voorkomen waarbij burgers wellicht ook een bijdrage gaan leveren.

 

 

Het plan voor het park werd uiteengezet via persoonlijke gesprekken en via posters waarop te zien was hoe het park met de natuur verbonden wordt.

 

 

Zonnepark Heijen

 

 

Zonnepark

 

 

Het zonnepark gaat energie winnen uit zonnewarmte en deze energie (stroom) gaat naar het elektriciteitsnet en wordt uiteindelijk verkocht aan energiebedrijven die stroom leveren aan huis. De consument merkt hier niets van maar uiteindelijk is de geleverde stroom schoon. Op deze wijze levert de gemeente Gennep tevens een bijdrage aan hun duurzaamheidsvisie.

 

 

Verwant

Heijen

Op vrijdag 23 februari vond de feestelijke opening plaats van de multifunctionele accommodatie (MFA) in Heijen. Met de afronding van de verbouwing is het...

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....

Heijen

Arvato breidt zijn logistieke campus in Gennep uit met vier nieuwe duurzame warehouse modules, gericht op de groeiende vraag en duurzame bedrijfsvoering. De uitbreiding...

Gennep

Zorgorganisatie Dichterbij plaatst 10.000 zonnepanelen op 155 locaties in Limburg, Noord-Brabant, en Gelderland. Het project, uitgevoerd door BAM Energy Systems en BAM Bouw en...