Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Popkoor Cheers Gennep Queenproject Heijen

Heijen

Cheers brengt Queen tot leven

Popkoor Cheers organiseert binnenkort twee spetterende optredens van het Queenproject. Het projectkoor, bestaande uit 100 enthousiaste zangers, is in 2020 begonnen met het eren van de legendarische Britse rockband Queen.

Popkoor Cheers organiseert binnenkort twee spetterende optredens van het Queenproject. Het projectkoor, bestaande uit 100 enthousiaste zangers, is in 2020 begonnen met het eren van de legendarische Britse rockband Queen.

 

Helaas gooide de coronapandemie roet in het eten en moesten de repetities worden stilgelegd, maar The Show Must Go On dus inmiddels is het project weer opgepakt en zijn er nieuwe zangers bijgekomen die hun liefde voor Queen delen.

 

De repetities vinden wekelijks plaats onder leiding van dirigent Steven Gerrits en regisseur Erik Krabbenborg. Naast het instuderen van de muziek worden er ook acts over Queen en het leven van Freddie Mercury ingestudeerd. Comboleden Eli Damen, Herman van Kuppevelt, Hans Boumans en Harco van de Venn zorgen voor mooie solo’s tijdens de optredens.

 

Op dinsdag 9 en woensdag 10 mei vinden de optredens plaats in gemeenschapshuis d’n Toomp in Heijen. Er zijn twee optredens gepland vanwege de verwachte belangstelling. De kaartverkoop start op donderdag 13 april via queenproject2020@gmail.com, kaartjes kosten €6,- inclusief een consumptie. Deze kunnen worden afgehaald op dinsdagavonden in d’n Toomp of op de avonden van de voorstellingen zelf.

 

We Will Rock You!

 

Popkoor Cheers is een enthousiaste groep mensen die graag samen zingt en muziek maakt. Het Queenproject is een mooie manier om hun liefde voor muziek en zang te combineren met het eren van een legendarische band. Het beloven twee spetterende avonden te worden waarin het Queenproject hun liefde voor de muziek van Queen zullen laten zien en horen.

 

Queen

 

Queen is een van de meest iconische rockbands in de geschiedenis van de popmuziek. De band werd opgericht in 1970 in Londen, Engeland en bestond uit vier leden: zanger Freddie Mercury, gitarist Brian May, drummer Roger Taylor en bassist John Deacon. Ze werden bekend door hun innovatieve en experimentele benadering van rockmuziek en werden al snel een van de meest populaire en invloedrijke bands ter wereld.

 

Queen’s muziekstijl varieerde van rock tot pop en opera-invloeden en hun nummers waren vaak herkenbaar aan de unieke stem van Freddie Mercury en de karakteristieke gitaarsolo’s van Brian May. Hun bekendste nummers zijn o.a. Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, We Are the Champions, Somebody to Love en Don’t Stop Me Now.

 

De band heeft in totaal 15 studioalbums uitgebracht en heeft meer dan 150 miljoen platen verkocht wereldwijd. Ze wonnen talloze prijzen en onderscheidingen, waaronder 4 Brit Awards, 4 Grammy Awards en een Lifetime Achievement Award.

 

Helaas kwam er in 1991 een einde aan de band toen Freddie Mercury overleed aan de gevolgen van AIDS. Sindsdien zijn de overgebleven leden van Queen doorgegaan met het maken van muziek, samenwerkingen met andere artiesten en het uitbrengen van albums.

 

Queen blijft tot op de dag van vandaag een inspiratiebron voor veel muzikanten en muziekliefhebbers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het Queenproject van Cheers zoveel enthousiasme opwekt en dat er zoveel belangstelling is voor de optredens. Het beloven twee spetterende avonden te worden waarin het Queenproject de muziek van Queen op een prachtige manier zal eren en uitvoeren.

 

Verwant

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...

Gemeente Gennep

Gennep overweegt tennisbanen af te stoten vanwege een overschot van 25%, waarbij samenvoeging van verenigingen wordt besproken. Gemeente wil geen nieuwe investeringen zonder optimale...

Gemeente Gennep

Op 9 september vierde de gemeente Gennep een mijlpaal in haar geschiedenis: 50 jaar geleden werden Heijen en Ottersum aan de gemeente toegevoegd, waardoor...

Heijen

Gemeente Gennep gaat samenwerken met KoLat Wonen B.V. om 17 woningen voor starters te bouwen op het voormalige kermisterrein aan de Nieuwwijkstraat in Heijen....