Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Sint per boot naar Heijen

Heijen

Sint per boot naar Heijen

Sint kwam per boot aan in Heijen, ondanks het slechte weer. Het feest vol dans, zang en een opmerkelijke Hoofdpiet Vilma in d’n Toomp werd door de regen en kou getrotseerd door de enthousiaste menigte.

Het weer zat niet mee die zondag.
Niet dat het aan de Goedheiligman lag.
Dus iedereen aan wal werd kletsnat van de regen.
Maar dat Sint toch kwam, dat was een zegen.

 

Afgelopen zondag was het feest in Heijen. In vol ornaat, regenkleding, laarsjes en een paraplu. De een verkleed als een echte sint en de ander als een roetveegpiet, ze waren allemaal aanwezig bij de verlading, de loswal van de firma Teunesen.

 

 

Al jaren komen Sinterklaas en zijn Pieten per rivierboot aan. En het is een waar feest voor kinderen als ze vol spanning naar de monding van de Maas kijken en daar plotseling de boot van Sint zien opdagen.

 

Al jaren komt Sinterklaas per rivierboot naar Heijen

Al jaren komt Sinterklaas per rivierboot naar Heijen

 

Terwijl de boot rustig richting de loswal voer, zongen en zwaaiden de kinderen, met rode koontjes van de kou. Probleemloos en behendig stuurde de kapitein het scheepje naar de steigerplaats, zodat Sint en zijn Pieten zonder problemen aan wal konden.

 

Intocht Sinterklaas op de loswal van de firma Teunesen in Heijen

Sinterklaas op de loswal in Heijen

 

Na een kort welkomstwoord van de burgervader stelde de fanfare zich op voor vertrek naar D’n Toomp, zoals de traditie waardig is. De regen en kou trotserend marcheerde de lange stoet van muziek, kinderen en hun ouders voorwaarts.

 

Sinterklaas bij D'n Toomp

Sinterklaas bij D’n Toomp

 

Eenmaal in D’n Toomp aangekomen, kon het feest beginnen. Er werd volop gedanst en gezongen. Kinderen vertelden hun verhaaltjes terwijl de ouders en verzorgers foto’s maakten. Sint had een wel heel opmerkelijke Hoofdpiet bij zich.

 

Hoofdpiet Vilma leidde op een rustige manier het feest in goede banen. Ze sprak de kinderen kalm aan, gaf ze aandacht, en regelde de momenten waarop de kinderen hun danstalenten lieten zien.

 

Er werd volop gedanst en gezongen in D'n Toomp

Er werd volop gedanst en gezongen in D’n Toomp

 

Sint genoot duidelijk van dit prachtige feest. Maar het harde werken gaat nu beginnen. De komende weken zullen Sint en zijn Pieten schoentjes vullen en cadeaus rondbrengen.

 

VIDEO: Navigatieperikelen Sinterklaas

 

Verwant

Column

De column Bajes is nu te vinden op Gennep.News! Lees hoe de plannen voor de Houtkade de esthetiek van Gennep bedreigen en hoe Dwarsliggert...

Gennep

Op Paaszaterdag 30 maart vindt in Gennep de jaarlijkse Norbertus Wandeltocht plaats, georganiseerd door Stichting Vrienden van Norbertus. Het evenement heeft tot doel fondsen...

Carnaval

Heijen geschokt door kidnèpping van prins Remon tijdens carnavalsoptocht; gemaskerde daders eisen 11 consumptiemunten als losgeld, raad van elf verzamelt munten voor bevrijding terwijl...

Gennep

Op 5 februari 2024 staat de gemeente Gennep in het teken van een cruciale bijeenkomst met de gemeenteraad, waarbij de gebiedsontwikkeling van Maaskemp centraal...