Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Esstity staking
Esstity staking

Heijen

Staking? Situatie Essity blijft gespannen

Werknemers bij Essity in Heijen dreigen met een staking vanwege een loonconflict. Ze eisen 6,5% loonsverhoging, terwijl Essity slechts 4,5% biedt. Het conflict escaleert doordat Essity individuele werknemers onder druk lijkt te zetten. Meer informatie op Gennep.News.

Werknemers bij Essity in Heijen zijn het zat en dreigen met een staking als hun eisen niet worden ingewilligd, volgens berichten in De Gelderlander.

 

Ze willen een loonsverhoging van 6,5% vanaf januari dit jaar, maar Essity biedt slechts 4,5% voor dit jaar, gevolgd door 1% in juli 2024 en 1% in januari 2025.

 

De bonden FNV en CNV, die al vier maanden met Essity in gesprek zijn, vinden dit onvoldoende en zeggen dat ze alleen proberen de koopkracht te behouden.

 

Staking

 

Om hun eisen kracht bij te zetten, hebben de werknemers op vijf momenten het werk kort stilgelegd. Als de werkonderbrekingen van woensdag niet het gewenste effect hebben, dan volgt een staking. Maar Essity lijkt niet onder de indruk en heeft individuele werknemers het bod voorgelegd.

 

Dit heeft echter tot kritiek geleid van FNV-woordvoerder Wilfred Jonkhout, die beweert dat Essity hiermee druk uitoefent op het personeel. Hij vreest dat dit een drempel kan zijn voor werknemers om te protesteren, vooral voor nieuwkomers.

 

Essity verdedigt zich door te zeggen dat het logisch is om individuele afspraken in het personeelsdossier op te nemen, maar Jonkhout noemt dit intimidatie en waarschuwt dat dit het einde van de collectieve arbeidsovereenkomst zou betekenen.

 

Met het conflict tussen de werknemers en Essity blijft de situatie gespannen.

 

Personeel Essity vecht voor hoger loon

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep bereidt een herdenkingsprogramma voor 80 jaar vrijheid voor. Het omvat activiteiten zoals concerten, tentoonstellingen en educatie. Verschillende organisaties werken samen om de evacuatie,...

Sport

Een kettingbotsing in de buurt van Oeffelt leidde tot de afgelasting van de wedstrijd tussen VV Heijen en Vorstenbosche Boys. Ondanks de teleurstelling maakten...

Gemeente Gennep

Op 16 mei 2024 organiseert vakbond FNV een informatieve avond in Cuijk om jou bij te praten over de prangende kwesties van energie armoede...

Gennep

Gennep's jaarlijkse avondvierdaagse Wandelen tussen Maas en Niers vindt plaats van 11 tot 14 juni 2024. Routes van 5 en 10 km leiden wandelaars...