Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Subsidie voor de Mega Magnetron

Een Mega Magnetron zou je misschien verwachten bij Blowups. Maar een stukje verderop, ook op industrieterrein De Grens in Heijen, werkt Sudryso Group BV aan de ontwikkeling van dit project. De Mega Magnetron produceert gezond, innovatief voedsel en ingrediënten, met een hoge voedingswaarde zonder toevoegingen.

 

 

Als eerste onderneming in gemeente Gennep ontvangt Sudryso, een bedrijf dat net een kleine maand bestaat, een subsidie uit het Innovatiefonds. De € 50.000,- is bedoeld voor de verdere ontwikkeling van het project. De reststromen die ontstaan bij de boeren en telers kunnen straks met de Mega Magnetron verwerkt tot een houdbaar product.

 

 

Circulair en energiezuinig

 

 

De Mega Magnetron produceert chips, popcorn en poeder. Het product bestaat uit groente, fruit, vlees, vis of zuivel. Het voedsel en de ingrediënten hebben een hoge voedingswaarde. Wilbert Linders van Sudryso:

 

 

De producten worden direct geconserveerd en zijn daardoor lang houdbaar. Hiervoor worden nieuwe procesrecepturen ontwikkeld en moeten bestaande recepturen en food processing machines worden verfijnd.

 

 

Wethouder Janine van Hulsteijn is ook blij met de subsidie en trots op Sudryso:

 

 

De ontwikkeling van de Mega Magnetron betekent meer werkgelegenheid, samenwerking met onderwijs en het delen van kennis in de foodbranche.

 

 

Innovatiefonds

 

 

Jaarlijks dragen de acht gemeenten uit Noord-Limburg bij aan het Innovatiefonds. Om een subsidie aan te vragen moet het initiatief een bijdrage leveren aan de economie of maatschappij in de regio. Er kan een aanvraag ingediend worden voor de sectoren agrofood, logistiek, maakindustrie, vrijetijdseconomie en de zorg. Het initiatief moet door samenwerking tot stand komen waarbij kennis en ervaring wordt gedeeld.

 

 

Reacties