Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Paardenwei Heijen
Paardenwei Heijen

Heijen

Tijdelijke pacht Paardenwei voor vee

De gemeente Gennep biedt de Paardenwei in Heijen tijdelijk ter pacht aan voor begrazing van vee. Geïnteresseerden kunnen zich tot 2 juli 2024 aanmelden met hun bod. Degene met het hoogste bod krijgt het pachtrecht voor een jaar.

De gemeente Gennep biedt het stuk grond aan de Heesweg en Dionisiusstraat in Heijen, beter bekend als de Paardenwei, ter pacht aan. De ontwikkeling van dit stuk land, 3480 vierkante meter groot, staat nu stil.

 

Begrazing

 

De gemeente Gennep heeft besloten het terrein voor een jaar te verpachten voor begrazing van vee. Dit is in samenspraak met omwonenden besloten. Het terrein moet onderhouden worden en begrazing is een natuurlijke manier om dit te doen.

 

Pachtperiode

 

Van 1 juli 2024 tot en met 30 juni 2025 kan jij jouw vee op dit mooie stukje land laten grazen. De gemeente vraagt om een aantal dingen. Allereerst je volledige contactgegevens. Daarnaast een voorstel voor de pachtprijs. Tot slot willen ze een beschrijving van de geplande begrazingsactiviteiten.

 

Dit alles moet je voor 2 juli 2024 opsturen naar grondzaken@gennep.nl of per post naar de gemeente. Degene met het hoogste bod krijgt het pachtrecht. Er wordt niet gekeken naar andere criteria. Dus, ben jij de hoogste bieder? Dan is de Paardenwei voor jou!

 

Heb je nog vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met Grondzaken Gennep. Ze zijn bereikbaar via telefoon op 0485-494141 of grondzaken@gennep.nl. Natuurlijk kun je ook een brief sturen naar hun postadres: 9003, 6590 HD Gennep.

 

Paardenwei

 

Het plan was om eerst om ongeveer twintig woningen te bouwen op de Paardenwei. Helaas zagen de ontwikkelaars dit niet zitten vanwege problemen met regenwateropvang. Wethouder Janine van Hulsteijn legde uit toen:

 

“Als je dat doet, krijgen de mensen die eromheen wonen verschrikkelijk veel last van de regenval. En dat wil je natuurlijk niet.”

 

De gemeente onderzocht nog andere mogelijkheden om het woningtekort in Heijen aan te pakken, maar voorlopig blijft de Paardenwei braakliggend.

 

Plan voor woningen valt in het water

 

Verwant

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...

Gemeente Gennep

Op 1 januari 2024 had 30,6% van de woningen in Gennep energielabel A. Slechts 6,2% had energielabel F of G. Gemiddeld heeft een woning...

Gennep

Gennep staat klaar voor de Fietsbelevingsdag op 7 juli. Met nieuwe digitale functies en routes door de stad, belooft het een dag vol plezier...

Gennep

Het Rijssenbeekhuis in Gennep wil een nieuwe duofiets aanschaffen voor hun bewoners met geheugenproblemen. Met uw donatie kunnen zij genieten van fietstochten en uitjes....