Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Brandweer
Brandweer Gennep

Heijen

Twee doden bij bootongeluk in de Maas

In de vroege ochtend van vrijdag op zaterdag werd er melding gedaan van een zorgwekkende situatie waarbij personen te water zouden zijn geraakt in de Maas. Meer informatie op Gennep.News.

In de vroege ochtend van vrijdag op zaterdag werd er melding gedaan van een zorgwekkende situatie waarbij personen te water zouden zijn geraakt in de Maas. Sindsdien hebben de politie en brandweer onafgebroken gezocht naar de twee vermiste opvarenden.

 

Helaas is zaterdagmiddag bevestigd dat beide personen zijn overleden. Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar de exacte oorzaak van het incident.

 

Duikers van zowel de brandweer als het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie hebben met volharding gezocht naar de vermiste opvarenden. In de loop van zaterdagmiddag werd het betreffende vaartuig en de lichamen van beide slachtoffers gevonden in de Maas, nabij de uitmonding van de Oude Maas.

 

Volgends De Gelderlander zouden de slachtoffers Poolse vissers zijn geweest. Rond half drie afgelopen nacht vond het bootongeval plaats waarbij één persoon gewond raakte, terwijl een andere persoon ongedeerd bleef. De ongedeerde persoon wist naar de oever te zwemmen en slaagde erin een passerende auto tot stilstand te brengen. Helaas raakten twee andere opvarenden te water.

 

 

Op dit moment kan er geen verdere informatie over de slachtoffers worden vrijgegeven, omdat de autoriteiten eerst gesprekken moeten voeren met de nabestaanden. Omstanders en betrokkenen worden voorzien van slachtofferhulp om hen te ondersteunen in deze moeilijke periode.

 

De politie zet zich in om de toedracht van het incident te achterhalen, waarbij een noodlottig ongeval als een van de meest waarschijnlijke scenario’s wordt beschouwd.

 

 

Verwant

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...

Gemeente Gennep

De waterkwaliteit van de Maas verslechtert door schadelijke lozingen en klimaatverandering, aldus RIWA-Maas. Drinkwaterbedrijven maken zich zorgen en pleiten voor betere bescherming en monitoring...

Gennep

Gisteren vond een intense Cluster oefendag plaats in Gennep, waar diverse brandweerkorpsen samenwerkten onder de verzengende zon om hun vaardigheden te verbeteren.

Gemeente Gennep

Burgemeester Hans Teunissen van Gennep is verrast door de kapotte stuw bij Grave en vraagt waarom Rijkswaterstaat de gemeente niet eerder op de hoogte...