Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Heijen

Tweede Kamerlid Nijkerken bezoekt woonbootbewoners en ondernemers

Luisteren naar de woonbootbewoners, ondernemers en gemeentebestuurders en de ervaringen meenemen naar Den Haag.

Met deze insteek was VVD Tweede Kamerlid Chantal Nijkerken gisteren op bezoek in Gennep. Eerder heeft zij samen met haar VVD-collega’s de Boer en Visser al vragen gesteld aan de minister van Infrastructuur en Milieu over het ongeluk bij de stuw in Grave op donderdagavond 29 december en de daardoor ontstane extreem lage waterstand op de Maas.

Als Limburgs Kamerlid wilde ze echter zelf ook in gesprek met de gedupeerden die wonen of werken aan de Paesplas in Heijen om daardoor een beter beeld te krijgen van de actuele situatie en de samenwerking met alle overheidsinstanties zoals Rijkswaterstaat en gemeenten.

Sinds het ongeluk op de Maas zijn er nauwe contacten tussen de lokale VVD-fractievoorzitters, de Provinciale Statenleden en de Tweede Kamerleden. Gezamenlijk werd dan ook besloten om de situatie – in overleg met de burgemeesters – ter plekke te gaan bekijken om daardoor een persoonlijk beeld bij de problemen te krijgen. Op uitnodiging van de bewoners heeft Chantal Nijkerken tijdens haar bezoek ook de mogelijkheid gehad om op een scheefliggende woonboot te gaan kijken.

De gesprekken met diverse bewoners en vertegenwoordigers van o.a. de firma’s AVG en Teunesen Zand en Grint gaven een beter inzicht in de gebeurtenissen en de plannen voor de komende weken:

Het meest belangrijke de afgelopen weken was en blijft ook nu dat er alles aan gedaan wordt om zo snel en goed mogelijk de tijdelijke oplossingen te realiseren. Daarmee proberen we zoveel mogelijk de aanvullende schade voor alle woonbootbewoners en het financiële verlies voor bedrijven te beperken. Uit mijn gesprekken met alle gedupeerde woonbooteigenaren, ondernemers en de watersportvereniging Grave blijkt dat iedereen heel tevreden is over de communicatie van zowel Rijkswaterstaat als ook de gemeenten. Ondanks dat er natuurlijk verschillende belangen spelen doen de instanties er alles aan om in goed overleg de belangen te wegen alvorens gehandeld wordt. Uiteindelijk moeten we echter ook weten hoe het ongeluk überhaupt kon gebeuren en moet er een degelijke evaluatie komen van de gebeurtenissen. Kortom: prioriteit heeft het realiseren van de tijdelijke en permanente oplossingen!

Aldus Chantal Nijkerken, lid VVD Tweede Kamerfractie.

Tijdens het gesprek werd door de bewoners ook aangegeven dat ze veel last hebben van ramptoerisme. De VVD heeft derhalve ook aangegeven alle maatregelen van de burgemeester te ondersteunen om hierdoor ontstane overlast en belemmeringen bij de werkzaamheden te voorkomen. De veiligheid en privacy van de gedupeerden is essentieel.

Verwant

Milsbeek

Het Waterschap Limburg (WL) wil een stuk grond verkopen aan de gemeente Gennep. Het gaat om een stuk grond van ongeveer 12.675 vierkante meter....

Gennep

Vroeg uit de veren, een stevig ontbijt, de laarzen aan en op naar de plek waar gestart wordt met de schoonmaak in de natuur....

Gemeente Gennep

De gemeente Gennep maakt deel uit van de Noord-Limburgse gemeentes waar ondermijnende criminaliteit een groot probleem vormt. Burgemeester Hans Teunissen van Gennep is een...

Column

Dames en heren, zet uw feesthoedjes maar op en haal het barbecuevlees tevoorschijn. Kaarsen op tafel en vuurkorven in het weiland. De vlag mag...