Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Verkeersactieve School in Heijen

Dit schooljaar werken provincie en gemeenten samen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Een onderdeel daarvan is de Verkeersactieve School. In de lessen van de Verkeersactieve School gaat het bijvoorbeeld over het dragen van een gordel en over veilig spelen op straat.

 

 

Op donderdagochtend 24 februari werd in het bijzijn van wethouder Janine van Hulsteijn de eerste les gegeven in de gemeente Gennep, op basisschool de Heggerank in Heijen.

 

 

Remproef

 

 

Tijdens deze aftrap lieten instructeurs van ANWB Streetwise de leerlingen ervaren hoe kwetsbaar ze zijn in het verkeer. Zo voerde wethouder Janine van Hulsteijn de remproef uit met 50 kilometer per uur. De leerlingen van groep 8 mochten schatten na hoeveel meter de auto stil zou staan. De remafstand was met zo’n 7 à 8 meter een stuk langer dan verwacht en dat maakte veel indruk.

 

 

Geslaagde ochtend

 

 

Al met al was het een geslaagde ochtend en hebben de leerlingen veel geleerd over verkeersveiligheid. Wethouder Janine van Hulsteijn:

 

 

Ik ben erg enthousiast over de Verkeersactieve School en de lessen die zijn gegeven. Het was niet alleen leerzaam maar ook hartstikke leuk!

 

 

Reacties