Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Foto: Gerard Kruysen

Heijen

Verken het atelier van Peter Roovers

Op zaterdag 19 augustus tussen 11.00 en 16.00 uur ben je welkom in het atelier van beeldhouwer Peter Roovers, gelegen in Kasteel Heijen aan de Hoofdstraat. Kijk voor meer informatie op Gennep.News.

Op zaterdag 19 augustus tussen 11.00 en 16.00 uur ben je welkom in het atelier van beeldhouwer Peter Roovers, gelegen in Kasteel Heijen aan de Hoofdstraat.

 

atelier is speciaal geopend vanwege de lopende expositie Decor voor de samenleving in museum Het Petershuis in Gennep, die het werk en leven van deze getalenteerde beeldhouwer uit Heijen belicht.

 

Retrospectief Peter Roovers

 

Peter Roovers

 

Peter Roovers was niet alleen een zeer begaafd kunstenaar, maar ook een gedurfde restaurateur. Kasteel Heijen was tijdens de gevechtshandelingen in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest.

 

Na de oorlog kreeg Peter Roovers steeds meer grote opdrachten, waaronder het creëren van oorlogsmonumenten en gedenktekens. Met zijn gezin in Mook wonend, zocht hij naarstig naar een groter atelier om aan de toenemende vraag te voldoen.

 

Kasteel Huys Heijen

 

Toen hij hoorde over het kasteel van Heijen, zag hij ondanks de puinhopen mogelijkheden. Hij ging de uitdaging aan en begon met het restaureren van de tiendschuur, die later zijn atelier zou worden. Vervolgens herstelde hij geleidelijk aan de rest van het kasteel. Het resultaat is een prachtig historisch huis waar de inwoners van Heijen (en Gennep) erg trots op zijn.

 

Het kasteel Huys Heijen, zoals het officieel heet, is nog steeds bewoond, nu door de zoon van de in 1993 overleden beeldhouwer, Ysbrandt Roovers, en zijn vrouw José. Ze laten je graag het atelier zien waar zoveel moois tot stand is gekomen.

 

Tijdens je bezoek aan het atelier kun je natuurlijk ook een kijkje nemen bij de expositie ‘Decor voor de samenleving’ in Het Petershuis in Gennep. Deze tentoonstelling is nog te bewonderen tot en met 10 september en is geopend van woensdag tot en met zondag, van 13.00 tot 16.30 uur.

 

Foto: Gerard Kruysen

 

Verwant

Ottersum

Het graf van een Nederlandse KNIL-militair en zijn Indonesische vrouw is onlangs toegevoegd aan de gemeentelijke monumentenlijst van Gennep. Deze erkenning komt voort uit...

Gennep

Gennep vervangt een leegstaand bedrijfsgebouw en fitnesscentrum in het centrum door een nieuw appartementengebouw met maximaal twintig betaalbare woningen. De huurprijzen variëren van 800...

Gemeente Gennep

Inwoners van Gennep krijgen toegang tot videorechtspraak voor bewindzaken, waardoor ze reistijd en kosten naar Roermond kunnen vermijden. Deze nieuwe optie is beschikbaar sinds...

Gennep

Een geslaagde reünie in 't Trefcentrum in Gennep bracht voormalige leden van jeugdsoos 't Trefcentrum samen. De avond was gevuld met warme herinneringen, ontmoetingen...