Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Kringloop MaGe Heijen

Heijen

Vijf jaar Kringloop MaGe

Zaterdag 3 september bestond MaGe Kringloop, vanuit de grote hal op industrieterrein De Groote Heeze in Heijen, vijf jaar. Onder de bezielende leiding van Sandra Peters groeide de hal uit tot een imposante kringloop die tegenwoordig ook met de gemeente en het Hulpfonds samenwerkt.

Zaterdag 3 september bestond MaGe Kringloop, vanuit de grote hal op industrieterrein De Groote Heeze in Heijen, vijf jaar. Onder de bezielende leiding van Sandra Peters groeide de hal uit tot een imposante kringloop die tegenwoordig ook met de gemeente en het Hulpfonds samenwerkt.

 

 

 

 

Na een periode van een half jaar succesvol proefdraaien werd destijds besloten om door te gaan. Langzaam breidde de kringloop zich uit tot een steeds grotere en vaker bezochte koophal door mensen uit de buurt, en later ook van heinde en verre. Deze laatste veelal door vakantiegangers en tegenwoordig heel gemakkelijk vindbaar op de groene kringloop app.

 

 

Kringloop MaGe officieel geopend

 

 

Britt is één van de medewerksters van het eerste uur. Vrolijk roept ze bezoekers naar zich toe om gratis een heerlijk ijsje van een Ottersumse ijssalon uit te delen. Britt geïntegreerde vanuit de Intos naar de kringloop vijf jaar geleden. Met elan vertelt ze over haar tijd hier waar ze weer helemaal opbloeide. Ze kan zich geen fijnere groep collega’s, en een manager zoals Sandra, voorstellen:

 

 

Geweldige werksfeer, en de fijnste collega’s die ik me kan voorstellen!

 

 

Britt weet het zeker; ze zou nooit meer anders willen. Ondertussen wordt er volop tegoedbonnetjes uitgedeeld om bij de frietboer truck een gratis frietje met een snack te halen. Binnen worden de bezoekers getrakteerd op gratis thee, koffie of ranja met een koekje erbij.

 

 

 

 

Sandra vermoedt dat er halverwege de dag al honderden mensen binnen zijn geweest. En nog is het aantal op dat moment erg groot en blijven er bezoekers komen. De mensen schuifelen allemaal langzaam door de winkel, met in hun hand een mandje. Want zaken gaan hoe dan ook voor, er kan ingekocht worden.

 

 

Op normale dagen is het bezoekersaantal per dag van vier uren per keer zo’n 250 personen waarvan 100 betalende klanten. Dat is niet mis voor deze kringloop. En wat heeft de kringloop nu nog nodig?

 

 

We hebben heel graag weer kleingoed van allerhande nodig. Daar komen we echt tekort aan.

 

 

 

 

Dus als mensen nog overtollig maar wel functionerend en nog goed uitziende spullen hebben, dan worden ze van harte gevraagd het in te leveren bij MaGe. Informatie over spullen brengen is te vinden op de website kringloopmage.nl.

 

 

Verwant

Gennep

Hebben jullie het gehoord? De oude brandweerkazerne moet ook plat. Het erfgoed en de Gennepse horizon zijn in gevaar! Als we niet oppassen is...

Heijen

Stichting MaGe heeft een hulpfonds opgericht voor een meer persoonlijke manier van hulpverlening, bedoeld voor inwoners van de gemeente die voor de oplossing van...

Heijen

Stichting MaGe heeft oktober 2019 een Hulpfonds in het leven geroepen voor een meer persoonlijke manier van hulpverlening. Dit hulpfonds is bedoeld voor inwoners...

Heijen

Bij Kringloop MaGe in Heijen hebben ze er schoon genoeg van: de illegale dump. Steeds vaker worden er buiten de openingstijden spullen bij de...