Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Residence Heijendael

Gennep

Vluchtelingen op Residence Heijendael

We kennen allemaal de schrijnende situatie in Oekraïne waar onschuldige inwoners op de vlucht zijn voor de oorlog. Om deze mensen te helpen is het belangrijk dat we allemaal ons steentje bijdragen. De gemeente Gennep doet dit door het mogelijk maken van langdurige opvang voor een grote groep vluchtelingen, in opdracht van de raad. Meer informatie op Gennep.News.

We kennen allemaal de schrijnende situatie in Oekraïne waar onschuldige inwoners op de vlucht zijn voor de oorlog. Om deze mensen te helpen is het belangrijk dat we allemaal ons steentje bijdragen. De gemeente Gennep doet dit door het mogelijk maken van langdurige opvang voor een grote groep vluchtelingen, in opdracht van de raad.

 

 

We zijn blij te kunnen melden dat we binnen zeer korte tijd aan deze opdracht hebben kunnen voldoen door een opvanglocatie te vinden voor langdurige opvang van Oekraïense vluchtelingen.

 

 

Zo laat de gemeente Gennep weten in een persbericht: “Residence Heijendael heeft het park beschikbaar gesteld. We zijn verheugd dat we in Residence Heijendael een partner hebben gevonden die hier samen met ons de verantwoordelijkheid in wil nemen.”

 

 

Gennepse acties voor Oekraïne

 

 

Sinds vrijdag 25 maart kunnen de eerste vluchtelingen al hun intrek nemen in enkele chalets. Vanaf 1 april zijn 40 chalets beschikbaar en, wanneer nodig, kunnen we het aantal verder uitbreiden tot 90 chalets (450 opvangplaatsen). De locatie is bedoeld voor ‘lange termijn opvang’, dit betekent dat vluchtelingen hier langer dan 6 maanden kunnen verblijven.

 

 

“Als we kijken naar de opdracht waar we als Veiligheidsregio Limburg Noord voor staan, het opvangen van de eerste 2000 vluchtelingen in de regio, dan ben ik erg trots dat we als Gennep met maar liefst 450 opvangplekken hier een bijdrage aan leveren.” Zegt Burgemeester Hans Teunissen:

 

 

Het is hartverwarmend om te zien dat onze inwoners sinds het uitbreken van de oorlog al bezig zijn met de hulpverlening aan gevluchte Oekraïners, dat geeft me vertrouwen dat we ook de mensen die naar Residence Heijendael komen een warm welkom zullen geven.

 

 

Meer informatie over de vluchtelingen en de opvang is te vinden op gennep.nl/opvang-vluchtelingen-Oekraïne.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep ligt op schema met het huisvesten van statushouders, met vijftien mensen in de eerste drie maanden van 2024. Landelijk gezien blijft de opvang...

Regio

Gouverneur Emile Roemer beëdigde Michael Rauner als de nieuwe burgemeester van Bergen. Rauner, een gepromoveerd psycholoog met ervaring bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken,...

Regio

In Hommersum begonnen Duitse en Nederlandse burgers de Seizoenstart Hommersum door zwerfvuil op te ruimen. Burgemeester Hans Teunissen prees de grensoverschrijdende samenwerking, terwijl Hommersum...

Regio

Op 16 maart begint het seizoen in Hommersum met de actie Hommersum Schoon, waar Nederlanders en Duitsers worden uitgenodigd om zwerfafval op te ruimen....