Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Waar blijven die bitterballen!?

Van niets iets maken, dat kun je gerust aan dorpen overlaten. Met een beetje fantasie en humor krijg je zomaar een origineel feestje voor elkaar: Het Bitterbal Concert. Eigenlijk begon het als een grapje. Vijf jaar geleden, tijdens een veiling ten behoeve van het 25-jarig bestaan van gemeenschapshuis D’n Toomp in Heijen, deed Hetty Martens een opmerkelijk bod: of Die Original Maastaler bij haar wilde komen spelen?

 

 

 

 

Het bod werd geaccepteerd maar haar ruimte, de tuin, was te klein. Friso, de eigenaar van de enige echte cafetaria van Heijen bood aan om de kapel op zijn terras te laten spelen. De kapel en Hetty gingen akkoord. Het zou georganiseerd worden aan het eind van het repetitieseizoen, vóór aanvang van de zomer.

 

 

Maar bij muziek hoort drank, en hapjes. Dat laatste werden bitterballen, echt Nederlands pur sang.

 

 

 

 

Van het een kwam het ander dus werd er besloten dat er ook een Gouden Bitterbal uitgereikt moest worden, zonder bijzondere reden. Waarom zou het ook?

 

 

En zo kreeg Hetty de eerste Gouden Bitterbal overhandigd. De jaren erna kregen ook Ellen Cornelissen, Gerbrand Martens, Friso Cornelissen en dit keer ook Harrie Gerrits, de belangrijke man achter de schermen van Die Original Maastaler.

 

 

 

 

De hele santekraam werd op originele wijze opgeluisterd door De Revuegroep van Heijen; een stuk of wat Cora’s, Mora’s en Flora’s lieten zich van hun beste kant zien, terwijl één van hun leden een paar duetten zong met de leadzangeres Mientje Schim van de kapel. De Revuegroep kreeg ook nog de Gouden Frikandel uitgereikt, omdat Friso en Ellen dat gewoon heel leuk vonden. Bij navraag wist niemand waar deze Gouden Frikandel vandaan kwam, noch wist men de betekenis ervan.

 

 

Bijzonder is ook dat talloze mensen in heuse Oostenrijkse klederdracht kwamen opdraven. Dat maakte het sfeervoller natuurlijk. Deze dresscode is er nu aan toegevoegd.

 

 

Dit jaar was het voor het vijfde jaar alweer. Zowaar een heus lustrum!

 

 

Volgend jaar staat dit bijzonder concert alweer op de agenda en iedereen is van harte welkom.

 

 

Reacties