Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

WasserstoffImpuls Niederrhein

Samenwerken voor het klimaat: in het kader van het project WasserstoffImpuls Niederrhein (WIN) wil Teunesen Zand en Grint BV samen met de Duitse bedrijven Omexom Smart Technologies GmbH uit Uedem en Wystrach GmbH uit Weeze groene waterstof produceren en vermarkten.

 

 

We willen met dit project een bijdrage leveren aan de verlaging van de CO2-uitstoot en ons zo inzetten voor het klimaat.

 

 

Zegt Twan Teunesen van lead partner Teunesen. Hans-Josef Kuypers, directeur van Wirtschaftsförderung Kreis Kleve GmbH, vult aan:

 

 

Wij zijn blij dat drie bedrijven uit de Nederlands-Duitse grensregio de handen ineen hebben geslagen om samen een innovatief en toekomstgericht pilotproject te ontwikkelen.

 

 

Drijvend zonnepark

 

 

Met het project zijn investeringen van circa 11 miljoen euro gemoeid. Op de plas van Teunesens zandwinningslocatie Hüdderath tussen Weeze en Kevelaer zal met behulp van een drijvend zonnepark groene stroom geproduceerd worden. Een deel van de stroom wordt voor de zandwinning gebruikt; een ander deel wordt door middel van elektrolyse in groene waterstof omgezet en opgeslagen. Deze energiedrager kan vervolgens door andere bedrijven gebruikt worden.

 

 

Tot de afnemers behoren projectpartner Wystrach, maar ook andere bedrijven, zoals Chefs Culinar. De technische implementatie van het project is in handen van Omexom Smart Technologies. Het project ‘WasserstoffImpuls Niederrhein’ biedt op deze manier een totaalconcept: van het opwekken van stroom tot het regionale vermarkten van de groene waterstof.

 

 

Foto: teunesen.nl

 

 

Reacties