Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Op maandag 7 maart bracht de minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers een werkbezoek aan de Haven Heijen

Haven Heijen

Werkbezoek Minister Harbers Haven Heijen

Op maandag 7 maart bracht de minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers een werkbezoek aan de haven in Heijen. De directies van Teunesen zand en grint BV en AVG Beheer praatten de minister bij over de uitbreidingsplannen voor de haven. Meer informatie op Gennep.News/haven-heijen.

Op maandag 7 maart bracht de minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers een werkbezoek aan de haven in Heijen. De directies van Teunesen Zand en Grint B.V. en AVG Beheer praatten de minister bij over de uitbreidingsplannen voor de haven.

 

 

Daarbij ging het met name over hoogwaterbescherming, rivierverrruiming, de stikstofproblematiek en het tekort aan zand door de toegenomen vraag naar deze grondstof voor woningbouw. Vanuit de Provincie Limburg was gedeputeerde Economie, Grondbedrijf en Onderwijs Stephan Satijn aanwezig. Diana Beuting, hoofdingenieur-directeur (HID) van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland sloot ook aan, net als wethouder Janine van Hulsteijn.

 

 

Wethouder Van Hulsteijn: “Naast het belang van de haven voor de hoogwaterbescherming van Heijen en Gennep hebben we de verduurzaming onder de aandacht gebracht. Door de verschuiving van het vervoer over de weg naar water pakken we de uitstoot van stik- en fijnstof aan. En door middel van de aanleg van walstroom faciliteren we het elektrisch vervoer over water. Daarnaast worden de nieuwe bedrijfsgebouwen voorzien van zonnepanelen. De haven wordt hiermee een innovatief en toekomstbestendig onderdeel van het havennetwerk in Limburg en daarbuiten.”

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeente Gennep transformeert speelruimtes tot centrale kernspeeltuinen, waarin inwoners, inclusief kinderen, inspraak hebben. Het doel: sociale interactie bevorderen en speelplezier voor alle leeftijden stimuleren.

Gennep

Op 5 februari 2024 staat de gemeente Gennep in het teken van een cruciale bijeenkomst met de gemeenteraad, waarbij de gebiedsontwikkeling van Maaskemp centraal...

Haven Heijen

De Heijense buurt Diekendaal betwist gemeente Gennep over de bouw van een omstreden fabriek, waarbij de hoogte van de schoorsteenpijp centraal staat. De zaak...

Heijen

Tanja Wolf en Diane Dludzik, trotse vrachtwagenchauffeuses bij AVG Transport, delen hun normale werkervaringen. Het artikel op Gennep.News onthult hun dagelijkse werkplezier, passie voor...