Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Werkbezoek Minister Harbers Haven Heijen

Op maandag 7 maart bracht de minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers een werkbezoek aan de haven in Heijen. De directies van Teunesen Zand en Grint B.V. en AVG Beheer praatten de minister bij over de uitbreidingsplannen voor de haven.

 

 

Daarbij ging het met name over hoogwaterbescherming, rivierverrruiming, de stikstofproblematiek en het tekort aan zand door de toegenomen vraag naar deze grondstof voor woningbouw. Vanuit de Provincie Limburg was gedeputeerde Economie, Grondbedrijf en Onderwijs Stephan Satijn aanwezig. Diana Beuting, hoofdingenieur-directeur (HID) van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland sloot ook aan, net als wethouder Janine van Hulsteijn.

 

 

Wethouder Van Hulsteijn: “Naast het belang van de haven voor de hoogwaterbescherming van Heijen en Gennep hebben we de verduurzaming onder de aandacht gebracht. Door de verschuiving van het vervoer over de weg naar water pakken we de uitstoot van stik- en fijnstof aan. En door middel van de aanleg van walstroom faciliteren we het elektrisch vervoer over water. Daarnaast worden de nieuwe bedrijfsgebouwen voorzien van zonnepanelen. De haven wordt hiermee een innovatief en toekomstbestendig onderdeel van het havennetwerk in Limburg en daarbuiten.”

 

 

Reacties