Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Woonboten Paesplas drijven weer

De woonboten en andere schepen in de Paesplas bij Gennep drijven sinds zondagmiddag 15 januari weer. Ze zijn allemaal op een plek verankerd waar ze zullen blijven drijven als de waterstand van de plas weer gelijk is aan de Maas.

Rijkswaterstaat start zondagmiddag met het laten dalen van de waterstand, totdat het weer gelijk is aan de Maas. Daarna kan gestart worden met het afbreken van de mobiele dijk, die sinds vrijdag 13 januari de toegang tot de plas afsloot, waardoor er water kon worden overgepompt vanuit de Maas naar de plas. De scheidingsdam tussen de plas en de Maas heeft geen waterkerende functie en is niet berekend op een verschil in waterstand tussen de plas en de Maas. Daarom kan de mobiele dijk niet langer blijven liggen. Naar verwachting duurt het tot dinsdag totdat het water gelijk staat aan de Maas en er een start kan worden gemaakt met het afbreken van de mobiele dijk.

Schadeperking
Met deze werkzaamheden heeft Rijkswaterstaat ervoor gezorgd dat de woonboten en schepen die in de haven liggen, gecontroleerd en rustig los konden komen van de bodem. Hiermee willen we voorkomen dat de woonboten door een te plotselinge stijging van het water – bijvoorbeeld bij hoogwater- problemen krijgen of in het ergste geval niet loskomen en zelfs water binnen zouden krijgen.

(Bron: Rijkswaterstaat /  Foto: Facebook Gemeente Gennep)

Reacties