Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Herfsvakantie Gennep

Nieuws

Herfstvakantie: wat gaan we doen?

Hoezee! Kinderen hebben weer een weekje holiday… Van 15 tot en met 21 oktober is herfstvakantie. Naast spelletjes doen, TVLtv kijken, knutselen, foto’s maken voor GennepGezien en het broodnodige buitenspelen: wat is er te doen in en om Gennep? Kijk snel op www.Gennep.News!

Hoezee! Kinderen hebben weer een weekje holiday… Van 15 tot en met 21 oktober is herfstvakantie. Naast spelletjes doen, pompoensoep maken, de openbare ruimte schoon en netjes te houden, TVLtv kijken, een taart bakken, knutselen, foto’s maken voor GennepGezien en het broodnodige buitenspelen: wat is er te doen in en om Gennep?

 

 

https://www.facebook.com/GennepNews/photos/a.2040526372857271/2218058595104047/?type=3&theater

 

 

Kermis in Gennep

 

 

Van zaterdag 13 tot en met woensdag 17 oktober en in het weekend van 20 en 21 oktober zijn er op het Europaplein diverse attracties en kramen met lekkers te vinden. Op het Jan Lindersplein kunnen de jongste bezoekers zich vermaken in de draaimolen, vliegtuigjes, golfbaan en ballenfontein. De attracties op het Europaplein zijn geopend van 14.00 tot 24.00 uur, de kinderkermis op het Jan Lindersplein sluit eerder.

 

 

Oohlala! Kermis in Gennep

 

 

Op pad met het wandelboekje

 

 

Gemeente Gennep kent een uitgebreid wandelroutenetwerk, dat met knooppuntenbordjes wordt aangegeven. In het wandelboekje De eindjes aan elkaar knopen staan acht wandelingen van 3 tot 8,5 km via de knooppunten beschreven. Van een stadswandeling tot de Looierheide en van ’t Genneperhuis tot een route in Heijen.

 

 

Als je met dit boekje op stap gaat, kom je erachter hoeveel de gemeente Gennep te bieden heeft.

 

 

Uitgestrekte heidevelden, rivierduinen, gevarieerde bossen, open akkers, beekdalen, vennen, plassen en een rivierdal met Maasheggen vormen samen een bijzonder afwisselend landschap. In het boekje vindt je ook een beschrijving van alle cultuurhistorische bezienswaardigheden langs de routes. Het wandelboekje en de routekaart zijn gratis verkrijgbaar bij het VVV-kantoor en bij diverse horecagelegenheden.

 

 

Pompoen uitkerven

 

 

Het is bijna Halloween en als je aan Halloween denkt, zie je natuurlijk een uitgekerfde pompoen voor je.

 

 

Leuk om zelf te maken tijdens deze herfstvakantie!

 

 

 

 

De Week van het Landschap

 

 

Een week vol met leuke activiteiten voor jong en oud om de natuur dichtbij huis (nog beter) te leren kennen.

 

 

Ontdek de natuur dichtbij huis

 

 

Bodembeestjes vangen

 

 

Kom de natuur ontdekken in Nationaal Park De Maasduinen. Speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar wordt er op maandag 15 oktober van 12.30 tot 16.00 uur een activiteit georganiseerd. Deze vindt plaats in het speelbos nabij Bezoekerscentrum De Maasduinen in Well. De activiteit is gratis en kinderen kunnen gedurende de aangegeven periode meedoen.

 

 

Denk wel aan het dragen van geschikte kleding!

 

 

Zwem4Daagse

 

 

In de herfstvakantie organiseert Pica Mare de Zwem4Daagse. Een sportief evenement waarbij kinderen en volwassenen hun zwemvaardigheid kunnen blijven oefenen.

 

 

Deze activiteit is voor het hele gezin!

 

 

Wil je meedoen? Dan kan je je opgeven bij de receptie van Sportcentrum Pica Mare. Bij het aanmelden kan de afstand per dag aangegeven worden, dit is 250, 500 of 1.000 meter. Na afloop ontvangen alle deelnemers een medaille. De Zwem4Daagse vindt plaats op dinsdag 16, donderdag 18, vrijdag 19 en zondag 21 oktober van 11.00 tot 12.00 uur.

 

 

Op zoek naar paddenstoelen

 

 

De een is rood met witte stippen terwijl een ander als een bolletje verscholen tussen de bladeren ligt.

 

 

Ze spreken tot de verbeelding: paddenstoelen. Tijdens deze gratis activiteit op dinsdag 16 oktober gaan kinderen van 6 t/m 12 jaar samen met de Maasduinengidsen op zoek naar paddenstoelen.

 

 

Hoe zien ze er uit en wat zijn nou precies plaatjes en buisjes?

 

 

Denk aan stevig schoeisel en het dragen van een lange broek. De activiteit start vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3E in Well en zal circa 1 ½ tot 2 uur duren.

 

 

Vrijzwemmen en de challenge track bij Pica Mare

 

 

Op woensdag 17 oktober kun je bij Pica Mare extra komen vrijzwemmen van 13.00 tot 15.00 uur.

 

 

We maken het super leuk met de challenge track!

 

 

Herfstwandeling over De Groote Heide

 

 

Op woensdag 17 oktober organiseert Stichting het Limburgs Landschap een herfstwandeling over de Groote Heide. De excursie start om 13.30 uur vanaf het Infocentrum Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 in Venlo. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en deelname is gratis. Goed schoeisel wordt aanbevolen.

 

 

Freaky Fright Night

 

 

Voor wie durft is er op woensdag 17 oktober is er van 19.00 tot 22.00 uur de Freaky Fright Night op het kermisterrein in Gennep.

 

 

Tijdens deze avond wordt een bezoekje aan de kermis wel heel erg spannend!

 

 

Dus hou je van griezelen en gruwelen breng dan een bezoekje aan de kermis die avonden en laat je de-stuipen-op-het-lijf-jagen. Brrrrrr…..

 

 

https://www.facebook.com/kermisgennep/photos/a.2116927315302662/2124199394575454/?type=3&theater

 

 

Herfstpeurtocht

 

 

Tijd om buiten te genieten van herfstkleuren en paddenstoelen. Tijdens de herfstpeurtocht op donderdag 18 oktober om 14.30 uur in Nationaal Park De Maasduinen ontdekken kinderen van 6 tot 12 jaar zelf dit kleurrijke seizoen. De gratis tocht start vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3E in Well. Oh ja, ouders mogen ook mee.

 

 

Je kunt wel vies worden!

 

 

Crazy Springparadijs

 

 

Waar de Maas en de Niers samenkomen komt ook plezier bijeen: het Crazy Springparadijs!

 

 

Nat en guur herfstweer? Geen probleem, want het is Crazy Springweer!

 

 

 

 

Op donderdag 18 en vrijdag 19 oktober kun je je namelijk helemaal uitleven tijdens Crazy Springparadijs in de sporthal van Pica Mare in Gennep.

 

 

Gezamenlijke wandeling

 

 

Ter ere van het nieuwe wandelboekje De eindjes aan elkaar knopen wordt op vrijdag 19 oktober een gezamenlijke wandeling georganiseerd vanuit Hoeve Carpe Diem in Heijen. Je bent van harte welkom om gezellig mee te wandelen met wethouder Janine van Hulsteijn en een gids van het Instituut voor Natuur, Educatie en Duurzaamheid (IVN).

 

 

 

 

Het programma start om 13.45 uur met een warming-up van de beweegcoaches. Vervolgens wordt het nieuwe wandelboekje gepresenteerd en kunt u uw drinkfles laten vullen met een sapje van de Smaakparels. Met nog een appel voor onderweg gaat om 14.05 uur de wandeling van start.

 

 

Het is een prachtige, afwisselende route van 7,5 km met onder andere een stukje Pieterpad.

 

 

Bij terugkomst (omstreeks 16.00 uur) staan er een kop soep en een drankje op u te wachten. Zin om mee te wandelen? Aanmelden kan tot en met woensdag 17 oktober via
gennep.nl/wandeling. Deelname is gratis!

 

 

Vollemaanswandeling

 

 

Op vrijdag 19 oktober start om 20.30 uur een spannende avondexcursie in Nationaal Park De Maasduinen vanaf Activiteitencentrum De Zevenboom aan de Kapelstraat 71 te Afferden. De Vollemaanswandeling duurt ongeveer 2 uur en deelname is gratis. Zorg voor warme kleding en goed schoeisel. Aanmelden is verplicht via telefoonnummer 06-21428748.

 

 

Prikkelarme kermis

 

 

Op zaterdag 20 oktober is er van 14.00 tot 16.00 uur een prikkelarme kermis. Dat houdt in dat de middag speciaal voor kinderen en volwassenen is die graag op een rustige manier op de kermis willen zijn. Het gaat dan om mensen met bijvoorbeeld autisme, adhd en niet aangeboren hersenletsel. Er gaan dan minder flikkerende lichtjes aan. Ook wordt er geen muziek gedraaid en gaan sommigen attracties minder snel.

 

 

Herfstfestival

 

 

Op zaterdag 20 en zondag 21 oktober organiseert Het Veerhuis te Oeffelt het Herfstfestival.

 

 

Het worden twee gezellige dagen waarmee we graag de herfst inluiden. Een weekend vol leuke activiteiten, live muziek en proeverijen.

 

 

 

 

Er zal de huifkar rondjes rijden door het mooie Maasheggen gebied. Er is een wandeling door het Maasheggengebied (geleid door IVN Gids), ze poffen kastanjes en je kunt proeven van de huisgemaakte herfstsiroop. Er is ook een demonstratie mandenvlechten en een clown maakt je schaamteloos aan het lachen.

 

 

Ook proeven we (mits de leeftijd het toelaat) het hele weekend bokbiertjes!

 

 

Bladbakken voor herfstbladeren

 

 

Go-Kids Noord-Limburg

 

 

Op zoek naar nog meer leuke ideeën? Dan ben je hier aan het juiste adres.

 

 

https://www.facebook.com/gokidsnoordlimburg/posts/659819921086793?__xts__[0]=68.ARDyVj6-UlO06Ze0Zk4JIgZPoofw53COznvQDr-UHzDgjX4-f7FYbuixhxMdP2W5i_p55UVDsYJKZGHnHDCkflC9J3ePrjoD6xsaf3xUL0Qj782dNQ1d471Er0xeHfLNek0KshcKK7r7h5OTjNCTI0O2msehtBvwwR05YMRAxkQeUZr4NC5l&__tn__=-R

 

 

De redactie van GennepNews wenst alle inwoners van de gemeente Gennep een fijne herfstvakantie toe!

 

 

http://gennep.news/agenda

 

Verwant

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...

Gennep

In Gennep dreigt zwembad Pica Mare te zinken door hoge renovatiekosten, maar de 24 uur van Gennep en een petitie getuigen van een vastberaden...

Gemeente Gennep

RoodGroen Lokaal uit zorgen over schuldhulpverleningsvertragingen bij de Kredietbank in Gennep. Joy Hillebrand stelt schriftelijke vragen aan het College, onder meer over de impact...

Heijen

Sint kwam per boot aan in Heijen, ondanks het slechte weer. Het feest vol dans, zang en een opmerkelijke Hoofdpiet Vilma in d'n Toomp...