Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Informatieavonden glasvezel van start

Gennep glasvezel organiseert in elke woonplaats van de gemeente Gennep de komende maanden informatie- en inschrijfavonden.

 

 

De eerste informatieavonden houdt Gennep glasvezel in Milsbeek en Ven-Zelderheide. Op maandag 17 september om 19.30 uur in ’t Trefpunt in Milsbeek. En op 18 september om 19.30 uur in De Uitkomst Ven-Zelderheide.

 

 

Glasvezel

 

 

Op de informatieavond legt een projectleider van Gennep glasvezel uit waarom de noodzaak voor glasvezel zo hoog is, wat de kosten zijn en hoe overstappen in zijn werk gaat. Een goede internetverbinding is voor de leefbaarheid van deze dorpen namelijk van levensbelang.

 

 

Lees hierover ook in het glasvezelmagazine dat huis-aan-huis is rondgebracht door de ambassadeurs of op gennepglasvezel.nl.

 

 

Tijd voor een nieuw netwerk

 

 

De huidige koperen kabelnetwerken werden zo’n veertig jaar geleden aangelegd toen internet en digitale tv nog niet bestonden. Inmiddels versturen en ontvangen we enorme hoeveelheden data en het zal niet lang meer duren voordat het bestaande netwerk de grenzen van z’n capaciteit bereikt.

 

 

Op dit moment zijn kabelmaatschappijen al aan het schrappen in het zenderaanbod om voldoende capaciteit, oftewel bandbreedte, over te houden voor digitale tv. Bovendien loopt de snelheid van de verbinding merkbaar terug als meerdere mensen in huis of in de straat tegelijkertijd tv-kijken of internetten.

 

 

De huidige situatie laat zich vergelijken met een tweebaansweg die vastloopt door het steeds maar groeiende verkeer. Glasvezel daarentegen heeft een haast onbeperkte capaciteit en biedt honderden rijbanen waarop alles en iedereen onbelemmerd kan doorstromen.

 

 

De gemeente Gennep is commercieel niet interessant voor de grote kabelmaatschappijen. Daarom is het initiatief Gennep glasvezel opgestart.

 

 

Als voldoende mensen uit de gemeente Gennep zich inschrijven voor glasvezel wordt een gebiedsdekkend glasvezelnetwerk in de gemeente gerealiseerd.

 

 

De ambassadeurs van Milsbeek en Ven-Zelderheide stellen het zeer op prijs als je bij deze informatieavond aanwezig bent.

 

 

Een goede internetverbinding is voor de leefbaarheid van de dorpen namelijk van levensbelang.

 

 

Reacties

Deel Bericht