Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space

Jo Opsteegh overleden

Jo Opsteegh is donderdag na een ernstige en al langer slepende ziekte op 73-jarige leeftijd is overleden. Opsteegh was zeer actief betrokken bij Stichting GESP. Zij willen hem dan ook bedankt voor zijn inzet. “Jo, muchas gracias por todo! Jo, enorm bedankt voor alles!”, laten ze weten.

 

 

Stichting GESP

 

 

Sinds de oprichting van GESP, de stichting die de contacten met Genneps zusterstad San Pedro de Lovago in Nicaragua onderhoudt, was Jo Opsteegh vice-voorzitter. Tot het laatst heeft hij zich ingezet voor de mensen in San Pedro de Lóvago. Zijn geest wilde nog, maar zijn lichaam gaf aan dat het echt niet meer ging. Op 4 januari overleed hij.

 

 

San Pedro de Lóvago

 

 

In San Pedro was Jo geliefd. Don Jo kende iedereen en iedereen kende don Jo. Hij deelde graag zijn ervaringen en verhalen. Al snel ontdekte hij dat samenwerking meer is dan alleen financiële ondersteuning. Ook de uitwisseling van kennis, kunde en vaardigheden stonden bij hem hoog in het vaandel. Zijn belangeloze inzet en betrokkenheid maakten vele projecten mogelijk. Projecten die de levenstandaard in San Pedro de Lóvago verbeterde.

 

 

GESP verliest een gedreven en betrokken bestuurslid. Wij, en de mensen in San Pedro, zijn Jo grote dank verschuldigd voor zijn inzet. Jo, rust in vrede maar weet dat jouw levenswerk zal worden voortgezet.

 

 

Aldus het bestuur van Stichting GESP Gennep.

 

 

CDA Gennep

 

 

Ook was Jo Opsteegh prominent CDA-lid. Voor die partij zat hij jarenlang in de gemeenteraad en was hij van 2006 tot 2014 fractie-voorzitter. Vier jaar geleden heeft Jo afscheid genomen van de actieve politiek maar als klankbord bleef hij een belangrijke rol vervullen binnen het CDA, tot het laatst toe. Voor de komende verkiezingen van 21 maart stond hij ook op de kandidatenlijst voor zijn partij.

 

 

In Jo verliest onze gemeente een markant persoon, en wij als CDA een mens die met een heel eigen mening binnen het CDA een persoonlijke stempel op de plaatselijke politiek heeft gedrukt. Wij zijn als CDA Gennep Jo dan ook veel dank verschuldigd voor alles wat hij voor ons heeft betekend.

 

 

Tussen 1988 en 2003 was hij directeur van de Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen en later ook van de Rabobank Gennep – Bergen.

 

 

Bron: gespgennep.nl, foto: cda.nl/limburg/gennep

 

 

Reacties