Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Jurriën Dibbets ‘terug’ in Het Veerhuis

Een schilderij van Het Veerhuis in Oeffelt gemaakt door de in 2016 overleden Gennepse kunstenaar Jurriën Dibbets krijgt een mooi plekje in dit aan de Maas gelegen restaurant/grand café.

 

 

Door Frans Thonen

 

 

Jan Wessels, Albert van Megen en Kees Schafrat overhandigden namens Museum Het Petershuis dit schilderij afgelopen zaterdag als welkomstgeschenk aan de nieuwe eigenaar Maarten Pillen. Dit Genneps museum heeft de complete kunstcollectie uit de nalatenschap van Jurriën Dibbets ontvangen.

 

 

 

 

Jurriën Dibbets

 

 

De kleurrijke kunstenaar Jurriën Dibbets (1944 – 2016) was een graag geziene gast in Het Veerhuis. Hij was niet alleen beeldend kunstenaar, maar ook schrijver, dichter en voordrachtskunstenaar. Enkele malen heeft hij in Het Veerhuis zijn schilderijen geëxposeerd en er menig poëzie-optreden gehouden. Ook in een legendarisch stukje bluesmuziek van zijn hand (The Ferryhouse blues) wordt over Het Veerhuis gerept. Maarten Pillen zegde toe voor dit schilderij een mooi plekje aan de wand op het oog te hebben.

 

 

Tot zondag 26 augustus is in Museum Het Petershuis nog een expositie over deze Gennepse levenskunstenaar te bezichtigen. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling is eveneens het boek ‘Zover het oog reikt’ onder redactie van Kees Schafrat verschenen. In dit door Museum Het Petershuis uitgegeven boek wordt in woord en beeld het leven van Jurriën Dibbets geschetst. Tevens neemt In dit boek dat verkrijgbaar is in Het Petershuis Het Veerhuis een bijzondere plek in.

 

 

Zie ook:
Expositie Jurriën Dibbets
Dibbets in het zonnetje tijdens Nationale Museumweek
Museum Het Petershuis ontvangt legaat van Dibbets

 

 

Foto: (vlnr) Kees Schafrat, Albert van Megen en Jan Wessels overhandigen namens Museum Het Petershuis een schilderij van Het Veerhuis van de overleden Gennepse kunstenaar Jurriën Dibbets aan eigenaar Maarten Pillen (2e van rechts).

 

 

Jurriën Dibbets

 

Reacties