Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

rolstoel

Nieuws

Kinderen Maasziekenhuis pimpen hun rolstoel

Een gewone rolstoel vinden kinderen maar saai. En kinderen houden nu eenmaal niet van saai, zeker niet als zij zich in een ziekenhuis in een rolstoel moeten verplaatsen. Dit bracht Berry Geurts van het Maasziekenhuis op het idee om die kinderen zelf een ontwerp te laten maken voor de kunststof spaakbeschermers van de rolstoelen van de afdeling Kind.

 

 

Voor en door kinderen, is nu eenmaal mijn motto,

 

 

aldus de pedagogisch medewerker.

 

 

Die kinderen waren meteen enthousiast en toonden hun creatieve talenten. De kosten voor alle benodigde materialen en aan te schaffen beschermers nam stichting ‘Vrienden van het Maasziekenhuis’ voor haar rekening.

 

 

Kleurrijke ontwerpen

 

 

Het ontwerp voor de tiener-rolstoel werd gemaakt door Julia met een kleurrijke variant op het yin yang-symbool. Voor de kinderrolstoel werden de ontwerpen van Emma, Indy en Jesse als drie taartpunten samengevoegd tot één rond geheel. Daarin zijn een gouden Jopie (het ziekenhuiskonijn), een hart en afdelingsmascotte Mees te herkennen.

 

 

Afleiding

 

 

Behalve dat de rolstoelen binnen het ziekenhuis nu zeer herkenbaar en opvallend zijn, zijn de gepimpte rolstoelen nu ook prettig voor de kinderen, zo laat Berry Geurts weten.

 

 

De kleurrijke spaakbeschermers leiden namelijk af van de reden waarom kinderen hier zijn. Dat is dan niet meer automatisch het eerste gespreksonderwerp als iemand ze aanspreekt, maar juist die kleurrijke spaakbeschermers.

 

 

Gewoon geweldig!

 

 

De spaakbeschermers zijn onthuld door vice-voorzitter Jan van Raaij van de Vrienden van het Maasziekenhuis in het bijzijn van de jonge kunstenaars en hun familie. En behalve Berry was ook manager Margriet van Buuren aanwezig. Jan Van Raaij vatte zijn bewondering en waardering namens de Vrienden van het Maasziekenhuis kort samen:

 

 

Gewoon geweldig!

 

 

Verwant

Regio

Maasziekenhuis Pantein en de ProstaatKankerStichting organiseren op 1 maart een inloopbijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en hun naasten, in het kader van Wereldkankerdag. Het...

Regio

Vrijdag 8 september van 14.00 tot 16.00 uur organiseert Maasziekenhuis Pantein samen met de ProstaatKankerStichting een inloopbijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en hun naasten....

Regio

Wat ooit begon als een eenmalig extraatje, is nu een jaarlijkse traditie geworden: de verwendag voor patiënten die in het Maasziekenhuis op de afdeling...

Regio

De diagnose en behandeling van prostaatkanker kunnen een grote impact hebben op het leven van de patiënt en zijn naasten. Om mannen met prostaatkanker...