Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Koninklijke erepenning Harmonie Unitas et Fidelitas

Harmonie Unitas et Fidelitas ontvangt koninklijke erepenning tijdens viering 200-jarig jubileum

 

 

 

 

Vrijdagavond kreeg de jarige Kerkelijke Harmonie Unitas et Fidelitas uit Gennep een koninklijke erepenning. De jubilerende harmonie mag vanaf dat moment het predicaat koninklijk dragen. Burgemeester Peter de Koning reikte de koninklijke erepenning uit tijdens het concert van de koninklijke luchtmachtkapel op vrijdagavond in de feesttent op De Groes in het centrum van Gennep.

 

 

 

 

Harmonie Unitas et Fidelitas

 

 

 

 

De Kerkelijke Harmonie Unitas et Fidelitas (Eenheid en Trouw) heeft een zeer rijke historie. De harmonie is na 200 jaar nog steeds van maatschappelijk belang en levert een wezenlijke bijdrage aan de leefbaarheid in Gennep. De harmonie bestaat momenteel uit zo’n 60 leden, waarvan 25 onder de 18 jaar. De vereniging heeft een vijfkoppig bestuur. Acht werkgroepen regelen de verenigingstaken.

 

 

 

 

In 1968 werden meisjes toegelaten tot de harmonie en nu bestaat het orkest voor meer dan de helft uit vrouwen. Het orkest staat sinds 2005 onder artistieke leiding van dirigent Remy Beckers. Met een eigen jeugdopleiding en repetitielokaal waarborgt de harmonie haar voortbestaan.

 

 

 

 

Optredens

 

 

De harmonie treedt zeer regelmatig op ter opluistering van diverse gebeurtenissen zoals het inhalen van Sinterklaas, de ouderen vierdaagse, kaarsjesavond, deelname aan het evenement Summmertime, het brengen van serenades aan gedecoreerden en bij huwelijksjubilea, een concert in het verzorgingshuis en uitwisselingsconcerten met andere verenigingen. Ook luisteren ze een aantal keren per jaar kerkelijke diensten op. Daarnaast organiseert de harmonie concerten, zoals een nieuwjaarsconcert en een First Night of the Proms. Zo is de harmonie zo’n twintig keer per jaar zichtbaar en hoorbaar in de Gennepse gemeenschap.

 

 

 

 

Reacties