Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Jong ontmoet oud in Milsbeek

Dit weekend begint de advent. Elke week, vier weken lang, het ontsteken van een kaars erbij in opmaat naar Kerstmis. Het feest van het licht. Het woord advent komt van het Latijnse Adventus, dat ‘komst’ betekent. Er wordt toegeleefd naar Kerst, de geboorte van Jezus.

 

 

Door: Anieta Janssen van GennepNews

 

 

In Milsbeek hebben ze er sinds drie jaren een speciaal project van gemaakt onder leiding van de werkgroep Jeugd4ingen in samenwerking met de basisschool de Drie Vijvers.

 

 

Leerlingen van groep zes maakten vrijdagochtend 30 november op hun school adventskransen. Niet voor henzelf, maar voor anderen. Door 31 kinderen werd een adventskrans in elkaar gestoken en meerdere deden er zelfs twee. Dat was dus creatief behoorlijk aanpakken. Gelukkig hadden ze hulp van meerdere vrijwilligers van de werkgroep Jeugd4ingen en hun leerkracht. Die omschrijft het als een drukte van belang.

 

 

Zo’n 35 á 40 van de gemaakte adventskransen werden door de makers nog diezelfde ochtend persoonlijk weggebracht naar ouderen en zieken in Milsbeek. De lijst van mensen die daarvoor in aanmerking komen werd opgesteld in samenwerking met de KBO en de Zonnebloem Milsbeek. Zij zorgden mede voor de logistieke organisatie.

 

 

Een 88-jarige inwoonster van Milsbeek kreeg vorig jaar al een brief van het te verwachte bezoek en ook dit jaar weer. Ze heeft een schaaltje met chocoladereepjes klaarstaan, want die deden het vorig jaar erg goed.

 

 

Vorig jaar kwamen er twee jongens, die schoven zo aan de keukentafel en begonnen ook nog een leuk gesprek en dat voor zulke kinderen, heel mooi.

 

 

Ze verwoordt, waarschijnlijk onbewust, de doelstelling van Jeugd4ingen. Marianne van de Ven:

 

 

Jong ontmoet oud. Essentieel voor de leefbaarheid van een dorp als het onze.

 

 

Het werkt ook andersom, juf Marika Philipsen van groep zes:

 

 

Voor veel kinderen een ervaring waarvan ze diep van onder de indruk zijn.

 

 

Er gaan dit jaar voor het eerst ook adventskransen naar de Huiskamer. ’s Avonds wordt er voor de kerk van Milsbeek de eerste kaars van de grote adventskrans, geplaatst door het gilde, en de kerstboom ontstoken.

 

 

Groep zes heeft hard gewerkt, zodat meer mensen in Milsbeek de adventstijd kunnen beleven, met hun bezoek, aandacht en aanwezigheid. Hun komst.

 

 

Foto: BS De Drie Vijvers

 

 

Reacties