Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Barriers N271 worden voor de winter weggehaald

Barriers N271 worden voor de winter weggehaald

 

 

Sinds februari dit jaar staan er op de Provinciale Rijksweg N271 tussen Gennep en Heijen metalen barriers tussen de rijbanen. Deze zijn geplaatst naar aanleiding van een ongeval, om het landbouwverkeer te scheiden van het overige verkeer. Er is gezocht naar een veilige oplossing, zodat het landbouwverkeer ook niet door de kernen Gennep en Heijen rijdt.

 

 

Na zes maanden monitoren van het verkeer is gebleken dat veel automobilisten zich onveilig voelen bij deze situatie. Zeker nu de dagen korter worden en kans op gladheid en mist toeneemt. Daarom heeft wegbeheerder Provincie Limburg – in nauw overleg met gemeente Gennep – besloten om de barriers nog vóór de winter weg te halen.

 

 

Tijdelijke oplossing met “broodjes”
Verkeersveiligheid staat voorop. Daarnaast tellen ook doorstroming van het verkeer en leefbaarheid mee. De Provincie Limburg wil het langzame landbouwverkeer gescheiden houden van het overige verkeer. Daarom worden de metalen barriers binnenkort vervangen door kleine betonnen blokjes, ook wel “broodjes” genoemd. Zo verdwijnt het gevoel dat je als automobilist een fuik inrijdt. De verkeersregels blijven zoals ze nu zijn: de rechter rijbaan is voor landbouwverkeer en de linker rijbaan voor het overige verkeer. Dit is een tijdelijke maatregel, in de aanloop naar de definitieve herinrichting door de Provincie Limburg.

 

 

Besluit over definitieve herinrichting volgt
Planning is dat de Provinciale Rijksweg N271 tussen Heijen en Gennep in 2018 definitief wordt ingericht als 80 km per uur weg. Bespreking en besluitvorming met betrekking tot de exacte inrichting van de weg vindt nog dit jaar plaats.

 

 

n271

 

Bron: Gemeenterubriek Gennep

 

 

Reacties