Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

20110903-Mookerheide_MG_5910 - Bob luijks alleen gebruiken met toestemming

Milsbeek

Dagwandeling met de boswachter

Verken het Rijk van Nijmegen met een dagwandeling met de boswachter, bewonder prachtige natuur en historische plekken op 4 november. Kies uit tochten van 12 km of 18 km en meld je aan voor deze bijzondere ervaring met Natuurmonumenten.

De natuur roept en jij kunt haar antwoorden door deel te nemen aan een bijzonder avontuur – een dagwandeling met de boswachter. Natuurmonumenten nodigt je uit om op zaterdag 4 november deel te nemen aan deze betoverende reis door de natuurlijke schatten van het Rijk van Nijmegen.

 

Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar een verfrissend uitje, deze dag belooft een onvergetelijke ervaring te worden.

 

Stel je voor dat je de ochtend begint met een warm kopje koffie of thee, omringd door de majestueuze schoonheid van de natuur. De ontmoetingsplek is de ‘Barn,’ gelegen in de nabijheid van het statige Jachtslot Mookerheide, dat momenteel wordt gerestaureerd en binnenkort zijn prachtige geheimen zal onthullen. De geur van verse koffie, de sfeer van verwachting en de gezellige gesprekken met medeliefhebbers van de natuur maken deze start van de dag extra bijzonder.

 

De dagwandeling neemt je mee op een ontdekkingsreis door de geschiedenis en het landschap van het Rijk van Nijmegen. De route omvat enkele van de meest betoverende locaties in de omgeving, waaronder de imposante stuwwal, de mysterieuze Heumense schans, de historische Mookerschans, de uitgestrekte Mookerheide, het schilderachtige Zevendal en voor de avontuurlijke wandelaars, de indrukwekkende De Diepen.

 

Terwijl je door deze diverse landschappen wandelt, zal de boswachter je meenemen op een reis door de tijd. Ontdek de fascinerende verhalen en legendes die deze plekken hebben gevormd, terwijl je de prachtige natuur bewondert die ze omringt.

 

Tijdens de dagwandeling is er ook tijd voor ontspanning en gezelligheid. De lunch wordt geserveerd in de rustieke werkschuur in het Zevendal, een perfecte gelegenheid om nieuwe vrienden te maken en te genieten van een welverdiende pauze te midden van de natuur. Na een dag vol avonturen keren we terug naar de ‘Barn,’ waar je kunt ontspannen met een verfrissend drankje en de ervaringen van de dag kunt delen.

 

Natuurmonumenten heeft twee opties voor deelnemers – een tocht van 12 kilometer en een uitdagende tocht van 18 kilometer. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede conditie en de juiste kleding en schoenen, zodat je optimaal kunt genieten van de tocht en het prachtige landschap.

 

De dagwandeling met de boswachter is geen gewone excursie; het is een kans om in de natuur op te gaan en te genieten van de prachtige omgeving. Om deel te nemen aan dit buitengewone avontuur is aanmelden noodzakelijk.

 

Foto: Bob Luijks

 

Verwant

Gennep

Het Interreg-project Niers-fietspad is goedgekeurd door de Interregcommissie van euregio Rijn-Maas-Noord. Het vernieuwde fietspad beoogt een betere fietservaring en toegankelijkheid voor zowel lokale fietsers...

Regio

Tijdens de Méérweek op Jenaplan verkenden brugklassers het Noordbrabants Museum, waar levendige discussies over kunst ontstonden. De ervaring stimuleerde niet alleen creativiteit, maar bracht...

Heijen

Op 24 januari heeft gouverneur Emile Roemer een werkbezoek gebracht aan INTOS, het arbeidsontwikkelbedrijf van de gemeente Gennep. Samen met het Stichtingsbestuur van INTOS...

Gennep

Het Petershuis in Gennep breidt zijn keramiekcollectie uit met de Pot d’Or-collectie van het Noord Limburgs Pottenbakkerscollectief. De permanente bruikleen, bestaande uit 27 nieuwe...