Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

De minse op De Milsbèk

Milsbeek

Het eerste deel van ‘De minse op De Milsbèk’

De Stichting Cultuurbehoud Milsbeek heeft meerdere boeken uitgegeven. Na het boek ‘Boerelèève op de Milsbèk’ is besloten een boek uit te brengen over Milsbeekse families, als een vervolg op het boek ‘De alde Milsbèk’. De titel van het boek is ‘De minse op de Milsbèk’.

 

 

Als leidraad voor het boek is een lijst gebruikt van huiseigenaren die kort voor de evacuatie op de Milsbeek woonden. De leden van de Werkgroep Historie Milsbeek hebben van elk gezin mensen in en buiten Milsbeek benaderd om foto’s en informatie te verzamelen.

 

 

In totaal worden meer dan 160 Milsbeekse gezinnen opgenomen in het boek. Per gezin beschrijven we de samenstelling van het gezin, de voorouders van het echtpaar en de geschiedenis van de woning. Tevens zal het boek algemene historische informatie geven over de diverse Milsbeekse gebieden.

 

 

De minse op De Milsbèk

 

 

Vanwege de grote hoeveelheid informatie en foto’s is besloten het boek in twee delen te publiceren. Het eerste deel zal ongeveer 90 Milsbeekse families beschrijven van de Driekronen en het aangrenzende deel van de Rijksweg, van de Onderkant, Oudedijk en Potkuilen, van de Zwarteweg en de Sint-Jansberg en van de Langstraat. Dit deel zal eind 2017 gepubliceerd worden. Het tweede deel zal de overige Milsbeekse gezinnen beschrijven en zal waarschijnlijk in 2019 verschijnen.

 

 

Deel I van ‘De minse op de Milsbèk’ omvat ruim 260 pagina’s. De tekst is fraai geïllustreerd met foto’s. Het boek heeft formaat A4 met harde kaft en is gedrukt in fullcolour. De meeste foto’s hebben een sepia kleur met een oude uitstraling.

 

 

Voor het verschijnen van het boek kun je je inschrijven vanaf 9 september 2017. Op 9 en 10 september zijn namelijk de Open Monumentendagen. Stichting Cultuurbehoud Milsbeek houdt dan in samenwerking met Stichting De Oude Pottenbakkerij de tentoonstelling ‘Boeren, Burgers en Buitenlui op de Milsbeek’ in museum de Oude Pottenbakkerij. Je kunt je dan inschrijven door middel van een daar verkrijgbaar formulier. Kort daarna zal huis aan huis een folder met inschrijfformulier bezorgd worden. De inschrijfperiode eindigt op 31 oktober 2017.

 

 

Zie ook:
– NIEUW BOEK ‘HET KONINGSVEN’

 

 

Kijk voor meer informatie over ‘De minse op De Milsbèk’ op cultuurbehoudmilsbeek.nl.

 

 

Verwant

Milsbeek

De Vredestuin bevordert vrede en inclusie door maandelijkse activiteiten en een open ontmoetingsplaats te bieden voor bezinning en rust. Ondersteund door lokale gemeenschap en...

Milsbeek

Marion Verweij opent in Milsbeek de Vredestuin met de symbolische planting van een White Pine, geïnspireerd door het historische Verdrag van de Grote Vrede...

Ottersum

Op een zonnig weekend in Ottersum onthulde Sandra Wagelmans het infobord bij Atelier Sandmate, gevestigd in een historisch pand, ter ere van de rijke...

Culthis

De podcast Culthis start het nieuwe seizoen met een sprankelende line-up van intrigerende verhalen over kunst, geschiedenis en cultuur in en rondom de Nederlandse...