Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Garage Sale op de Milsbeek

Op de Milsbeek zijn ze heel goed in staat om om te organiseren, evenals de Ottersummers. Eenvoudig, in de kern, efficiënt en effectief. Zondag was er een Garage Sale op de Milsbeek georganiseerd. Je kunt jezelf afvragen of je dat moet organiseren of gewoon moet doen. In Milsbeek doen ze met het grootste gemak beide. Dit jaar voor de tweede keer, en met groeiend succes.

 

 

 

 

Het waren Marly en Tim van Eenennaam die even tussen de bedrijven door de sale begonnen te organiseren. Dat gebeurde vorig jaar, in 2021. De grote corona crisis was even helemaal teruggezakt en de Milsbekenaren konden wel wat afleiding gebruiken. Dus het stel, die eerder al eens van tuintje-sale gehoord had, dachten dat het wel aardig was om een garage-sale aan huis te houden. En ieder Milsbeeks huishouden kon meedoen.

 

 

Heel simpel; je appt even in de dorps-app dat je dit op gaat zetten en vraagt je dorpsgenoten of ze het leuk vinden om mee te doen. Heel gewoon, ieder onder zijn eigen carport, in de voortuin met parasol, het maakt niet uit. Iedereen vond het een goed idee en er waren al snel 55 gezinnen die zich aangemeld hadden. Het kostte natuurlijk niets, je kon er zelfs een centje mee verdienen. Het allerbelangrijkste echter, was lekker struinen door het dorp, en dat de Milsbekenaren weer eens heerlijk met elkaar konden babbelen, en zelfs bij elkaar koffiedrinken waar de koffie net gezet was! Een simpel concept met groot effect.

 

 

 

 

Marly en Tim maakten een routekaart van alle straten met huisnummers die meededen aan de sale. De Milsbeekse inwoners en alle andere bezoekers konden zo op hun gemak door het dorp kuieren en de adressen af gaan.

 

 

Dit jaar werd het voor de tweede keer gehouden. Nu hadden zich 61 huishoudens opgegeven. Het was een prachtig levendig gezicht om in allerlei straten die gezellig ingerichte carports, opritten en voortuinen te zien waar de eigenaars des huizes gezellig met elkaar zaten te keuvelen en genieten van hun koffie en frisdrankjes. Bezoekers kwamen langs, maakten gezellig een babbeltje, en bekenden ploften even bij hun vrienden in de tuinstoeltjes.

 

 

De kringloopwinkel in Milsbeek hielp mee in de organisatie. Tja, als je de moeder van organisator Marly bent dan heb je weinig anders te willen. Dus werkten ze als een Milsbeekse tourist informatie waarbij een routeplanner uitgereikt werd aan de bezoekers. Ik sprak de eigenares van de kringloopwinkel hoe haar dochter dat toch doet.

 

 

Marly organiseerde ook vorig jaar, even tussen de bedrijven door, de Kinderkledingbeurs in het Trefpunt.

 

 

Vorig jaar was er de Kinderkledingbeurs en later ook nog de eerste garage-sale. Verder is ze ook bezig met het opzetten met een speeltuin in de Gildenstraat. Ze hoeft maar hulp te vragen en de vrijwilligers dienen zich aan. Het gaat gewoon gemakkelijk, iedereen helpt elkaar. Dat is het geheim van succes. Marly en Tim gaven aan dat het een goed succes was. Overwegend heel tevreden mensen. Huishoudens zowel als bezoekers.

 

 

Wat is hun wens voor volgend jaar en wanneer? Zonder omhaal gaven beide antwoord; altijd de laatste zondag van de zomervakantie Zuid. Dus volgend jaar weer, maar nu met het doel om 75 huishoudens op hun oprit te krijgen, grinnikt Tim er achteraan.

 

 

Reacties