Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Trefpunt
Trefpunt

Milsbeek

Gemeente koopt ’t Trefpunt

Gemeente Gennep koopt ’t Trefpunt in Milsbeek voor 750.000 euro, waarbij nog eens 50.000 euro voor de inventaris wordt betaald, om de toekomst van het dorpshuis te waarborgen en als gemeenschapsaccommodatie te behouden. Een huurder wordt gezocht om het pand te runnen, met behoud van de functies als dorpshuis en commercieel horecabedrijf.

Goed nieuws voor Milsbeek! De gemeente Gennep heeft besloten om ’t Trefpunt te kopen, zodat het een dorpshuis kan blijven. Er is al afgesproken dat de gemeente 750.000 euro betaalt voor het gebouw en nog eens 50.000 euro voor de inventaris. Nu moeten ze alleen nog iemand vinden die het wil huren en ervoor zorgt dat het een gezellige plek blijft voor iedereen in het dorp.

 

Eerder was al bekend dat de eigenaar van ’t Trefpunt wilde stoppen met haar bedrijf en het gebouw wilde verkopen. Een groep mensen die zich inzet voor het dorp, genaamd Werkgroep Dromen Denken Doen op de Milsbèk, had dit probleem al eerder aangekaart. Ze vonden het belangrijk om met de inwoners te praten over hoe ze Milsbeek in de toekomst kunnen verbeteren. Ze maakten zich zorgen dat het wegvallen van ’t Trefpunt een groot probleem zou zijn.

 

 

Om te voorkomen dat verenigingen en organisaties in de knel zouden komen, vroeg het CDA aan de burgemeester en wethouders om met de eigenaar te praten en te kijken wat er mogelijk was. Na een onderzoek hebben ze nu voorgesteld om ’t Trefpunt te kopen.

 

De bedoeling is dat de gemeente het dorpshuis op 1 maart volgend jaar overneemt. Voordat het zover is, moeten ze een plan maken voor hoe het dorpshuis het beste gerund kan worden. Ze willen iemand vinden die het kan huren en beheren, zodat het niet alleen een dorpshuis blijft, maar ook een plek waar je iets lekkers kunt eten en drinken.

 

In september heeft gemeente Gennep ook de bar van De Pub in Ottersum aangekocht tijdens een veiling van de inventaris. Daarnaast investeert de gemeente aanzienlijk in de transformatie van de kerk tot een multifunctionele accommodatie (MFA) in Ven-Zelderheide.

 

Gemeente koopt bar De Pub

 

Verwant

Gennep

In Gennep dreigt zwembad Pica Mare te zinken door hoge renovatiekosten, maar de 24 uur van Gennep en een petitie getuigen van een vastberaden...

Gemeente Gennep

RoodGroen Lokaal uit zorgen over schuldhulpverleningsvertragingen bij de Kredietbank in Gennep. Joy Hillebrand stelt schriftelijke vragen aan het College, onder meer over de impact...

Milsbeek

De verkoop van Vallei van Milsbèk, een nieuwbouwproject met 77 gevarieerde woningen in Milsbeek, is begonnen. Van sociale koop/huur tot vrije sector en levensloopbestendige...

Gennep

Ontkerkelijking zet de toekomst van de Norbertuskerk in Gennep-zuid op losse schroeven, terwijl in Ven-Zelderheide de Sint-Antonius Abtkerk een nieuwe richting inslaat met de...