Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

De Diepen

Milsbeek

Gidswandeling Sint-Jansberg

Op zondag 21 mei om 10.00 uur ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een inspirerende gidswandeling over de prachtige Sint-Jansberg, het startpunt bij eethuis De Diepen aan de Zwarteweg 60 te Milsbeek. Kijk voor meer informatie op Gennep.News.

Op zondag 21 mei om 10.00 uur ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een inspirerende gidswandeling over de prachtige Sint-Jansberg, het startpunt bij eethuis De Diepen aan de Zwarteweg 60 te Milsbeek.

 

Tijdens deze wandeling zal gids Martien je meer vertellen over de rijke geschiedenis van dit gebied, van de vorming van de heuvelrug tot de bewoners van de Romeinse tijd tot heden. Ook zal er aandacht worden besteed aan de impact van de Tweede Wereldoorlog, toen dit gebied het toneel was van hevige gevechten.

 

De wandeling beslaat een afstand van ongeveer 3,5 kilometer en duurt ongeveer 2 uur. Tijdens deze fascinerende tocht zullen zowel de natuur als de cultuur van de Sint-Jansberg uitgebreid aan bod komen. Je zult versteld staan van de prachtige flora en fauna die dit gebied te bieden heeft, terwijl je geniet van interessante verhalen en inzichten van onze ervaren gids.

 

Het bijzondere aan deze wandeling is dat er geen kosten aan verbonden zijn. We willen iedereen de gelegenheid bieden om deel te nemen en deze unieke ervaring op te doen. Het is echter belangrijk dat je redelijk ter been bent, gezien het heuvelachtige terrein van de Sint-Jansberg.

 

Zorg ervoor dat je comfortabele wandelschoenen draagt en eventueel een flesje water meeneemt.

 

“Samen gaan we op ontdekkingstocht door de geschiedenis en natuur van de Sint-Jansberg!”

 

Verwant

Avond4Daagse

De Avond 4 Daagse van Ottersum vindt plaats van 25 tot en met 28 juni. Met routes van 5 tot 20 kilometer en een...

Gennep

Gennep's jaarlijkse avondvierdaagse Wandelen tussen Maas en Niers vindt plaats van 11 tot 14 juni 2024. Routes van 5 en 10 km leiden wandelaars...

Regio

Ontdek de hernieuwde pracht van Jachtslot Mookerheide tijdens de Open Landgoeddag op 21 april. Na jaren van zorgvuldige restauratie heropent het Rijksmonument haar deuren...

Heijen

Honden hebben een buitengewoon talent voor snuffelen, en laten we eerlijk zijn, wie kan ze dat kwalijk nemen? Voor onze harige vrienden is snuffelen...