Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Heerlijke herfst(vakantie) in de kop van Noord-Limburg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet.

De dagen worden alweer korter. En wat is er heerlijker dan wandelen in de natuur of lekker ontspannen in een restaurant. Liefde voor Limburg selecteerde enkele tips voor het naseizoen, want het is een heerlijk seizoen voor een dagje uit in de kop van Noord-Limburg!

Wandelen
De verkleurende bomen zijn toch wel het meest opvallende kenmerk van de herfst. Op de Sint Jansberg tussen Milsbeek en Mook verkleuren de eeuwenoude beuken geel, oranje, rood en bruin. Bijna aangrenzend ligt het Reichswald, waar vooral Amerikaanse eik staat. Ook deze bomen verkleuren spectaculair in de herfst. Eethuis de Diepen in Milsbeek is een goede uitvalsbasis om beide natuurgebieden te bewandelen.

Leuk voor de kinderen tijdens de herfstvakantie is de Dirk Dasroute. Deze wandelroute start vanaf Herberg ’t Zwaantje in Mook en voert in zo’n tweeëneenhalve kilometer de kinderen door het bos. Onderweg zijn kleine hindernisjes te nemen en kunnen spelletjes gedaan worden.

Activiteiten
In de herfstvakantie, op 29 oktober, organiseren ‘de Groentjes’, de jeugdafdeling van IVN Maas en Niers, een wandeling naar de St. Jansberg. Onderweg gaan de jeugdgidsen met de kinderen op zoek naar tamme kastanjes. Deze worden gepoft en opgegeten onderweg. Vertrek is om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats van Eethuis de Diepen in Milsbeek.

Dagje uit
Als het weer guurder wordt, is het heerlijk om een museum te bezoeken. Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek is natuurlijk altijd een bezoek meer dan waard maar tijdens de herfstvakantie is het bezoek aan het museum extra bijzonder; op 27 oktober van 14.00 tot 15.30 uur, vertellen opa’s en oma’s hun persoonlijke verhaal aan kinderen van ongeveer 10 t/m 12 jaar.

Voor kinderen is zwemmen natuurlijk altijd een belevenis. Bij Center Parcs Het Heijderbos in Heijen maar ook bij Optisport in Gennep kan gezwommen worden in de vakantie.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verwant

Heijen

Zondag 7 juli verzorgen Cheers en Zippless een spectaculair concert in D’n Toomp, Heijen. Mis deze muzikale avond niet en kom genieten van topkwaliteit...

Gemeente Gennep

In Gennep zijn er nog steeds negentig inwoners die hun zorgpremie niet betalen. De straf voor wanbetalers is een hogere premie. Schuldhulpverleners willen deze...

Ottersum

Deze zomer start Bakker Bart in samenwerking met Heldro ijs een pilot. Ze introduceren de Heldro Tap, waarmee vers ijs wordt getapt en gepersonaliseerd....

Gennep

Drie kinderen uit één gezin slagen tegelijk voor hun eindexamens. Keanu, Quentin en Nyale Jansma uit Gennep vieren een unieke prestatie. De komende weken...