Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Het Andere Wonen Milsbeek
Het Andere Wonen Milsbeek

Milsbeek

Het Andere Wonen Milsbeek

Het Andere Wonen Milsbeek is een zelfstandige zorgorganisatie gespecialiseerd in huisvesting en zorg voor mensen met dementie. Het wooncomplex in Milsbeek biedt een moderne en open omgeving, met diverse services en diensten, waaronder sociale huurappartementen voor mensen met een zorgindicatie.

Deze zorgorganisatie, genaamd Het Andere Wonen, heeft ruim vier jaar onder de vlag van Vivent haar basis gelegd. Daarna heeft Het Andere Wonen als zelfstandige organisatie het heft in eigen handen genomen.

 

In Milsbeek, aan de Draaischijf, is een modern, open wooncomplex verrezen ten behoeve van mensen met dementie of een andere vorm van geheugen- of somatische zorg. De enthousiaste zorgondernemer Sjors van Gelder leidde me rond in dit fascinerende gebouw met bovenetages die zowel met een trap als met een lift te bereiken zijn.

 

Hoewel het complex vanaf de buitenkant geen open toegang heeft maar een poort, valt dat helemaal weg zodra je eenmaal onder de tunnel doorloopt en op de binnentuin uitkomt. Het geheel oogt eerder als een Begijnenhof in een gezellige, geborgen en groene sfeer. Het straalt rust, veiligheid en een zekere kalmte uit.

 

 

De tuin heeft gedeeltes waar je planten kunt herkennen aan hun geur, of kunt proeven zoals aardbeien, bieslook en venkel. Het is vanzelfsprekend om samen met zorgmedewerkers ook extra eigen gerechtjes te maken in de gezamenlijke woonkamer met keuken.

 

De services en diensten bestaan uit maaltijdvoorziening, was- en strijkservice, deelnemen aan bijzondere activiteiten, en extra schoonmaak. Het complex heeft 18 appartementen, verdeeld in 10 sociale huurappartementen met 1 slaapkamer, en 8 ruimere appartementen met 2 slaapkamers (middenhuur).

 

Er wordt zorg geleverd volgens de Zorg in Natura (voorheen PGB). Hiervoor kan men de website van de Rijksoverheid raadplegen. Mensen met een indicatie voor zorg, bij voorkeur met verblijf (dit op basis van een Zorg Zwaarte Pakket), kunnen zich laten inschrijven voor deze appartementen via milsbeek@hetanderewonen.nl.

 

Het Het Andere Wonen in Milsbeek

 

Verwant

Milsbeek

De verkoop van Vallei van Milsbèk, een nieuwbouwproject met 77 gevarieerde woningen in Milsbeek, is begonnen. Van sociale koop/huur tot vrije sector en levensloopbestendige...

Column

De column Belemmmering op Gennep.News bekritiseert de gemeente voor het beëindigen van Summmertime vanwege geluidsbeperkingen. Dwarsliggert benadrukt de verstikkende impact van bureaucratische regelgeving op...

Gemeente Gennep

Na 15 jaar trekt Summmertime Gennep de stekker eruit vanwege het nieuwe beleid van de Gemeente Gennep, dat slechts drie geluidsbelastende evenementen per jaar...

Lob van Gennep

Gennep's College keurt ontwerpbestemmingsplan Achates-sportpark goed, ter inzage tot 10 januari. Voorgenomen verplaatsing velden onderdeel Lob van Gennep-project voor groene dijk en Niers-ruimte.