Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Milsbeek

Het Het Andere Wonen in Milsbeek

Het Andere Wonen Milsbeek in Nederland toont een innovatief houten zorgcomplex, gebouwd met modulaire houtbouw en natuurinclusiviteit, als een voorbeeld voor de toekomst van ouderenzorg. Het biedt duurzame, gemeenschapsgerichte woonomgevingen voor ouderen met dementie-indicaties in het sociale en middeldure huursegment.

In Milsbeek is een revolutionair zorgcomplex verrezen dat de toekomst van de ouderenzorg in een nieuw daglicht plaatst. Het Het Andere Wonen Milsbeek zorgcomplex biedt een innovatieve benadering van ouderenzorg, met een opvallende nadruk op duurzaamheid, natuurinclusiviteit en gemeenschapsgericht wonen.

 

Modulaire Houtbouw

 

De bouwsector ondergaat een revolutie, en Het Andere Wonen Milsbeek bevindt zich in het hart van deze verandering. Door het gebruik van geavanceerde modulaire houtbouw, met behulp van cross laminated timber (CLT), heeft dit complex niet alleen in minder dan zes maanden alle achttien woningen gerealiseerd, maar ook de normen van duurzaamheid naar een nieuw niveau getild. Viviane Regout, CEO van Lister Buildings:

 

“De keuze voor CLT maakt het project volledig circulair en remontabel, wat een aanzienlijke bijdrage levert aan het verminderen van de ecologische voetafdruk.”

 

Interieur bij oplevering – Foto: Max Hart Nibbrig

 

Hart van de zorg

 

Een van de meest opvallende kenmerken van Het Andere Wonen Milsbeek is de toewijding aan natuurinclusiviteit. De binnentuin, prachtig ontworpen door MOSS, nodigt bewoners uit om te genieten van de natuur, seizoenen te beleven en de zintuigen te stimuleren. Dit draagt niet alleen bij aan de mentale en lichamelijke gezondheid van de bewoners, maar versterkt ook de sociale cohesie op het hof.

 

Gemeenschapsgericht wonen

 

In een tijd waarin grootschalige verpleeghuizen vaak de norm zijn, kiest Het Andere Wonen Milsbeek voor een alternatieve benadering. Ouderen met een dementie-indicatie wonen in kleine gemeenschappen rondom een gedeelde tuin. Viviane Regout:

 

“Dit creëert een gevoel van gemeenschap en geborgenheid, wat essentieel is voor deze doelgroep. Daarnaast zorgen 24/7 inwonende zorgverleners voor de benodigde veiligheid en herkenbaarheid.”

 

Betaalbaar en toekomstgericht

 

Het Andere Wonen Milsbeek biedt woningen in het sociale en middeldure huursegment. Hierdoor wordt een evenwicht gevonden tussen betaalbaarheid en kwaliteit van zorg, wat een veelbelovend model kan zijn voor de toekomst van ouderenzorg in Nederland.

 

Omloop en binnentuin in aanplant – Foto: Max Hart Nibbrig

 

Visionaire benadering

 

Dit zorgcomplex vertegenwoordigt niet alleen de toekomst van de ouderenzorg, maar ook de toekomst van de bouwsector. Het laat zien dat een combinatie van innovatieve bouwmethoden, duurzaamheid en een gemeenschapsgerichte aanpak kan resulteren in een ideale leefomgeving voor ouderen met specifieke zorgbehoeften. Viviane Regout:

 

“Het Andere Wonen Milsbeek is het bewijs dat innovatie, duurzaamheid en zorg elkaar kunnen ontmoeten om een betere toekomst te creëren voor onze ouderen.”

 

Dit project, geleid door Lister Buildings, belichaamt de visie van een gezonde leefomgeving die niet alleen gunstig is voor individuen maar ook voor onze planeet. De toekomst ziet er veelbelovend uit voor de ouderenzorg, en Het Andere Wonen Milsbeek is daarvan een lichtend voorbeeld.

 

Foto’s: Max Hart Nibbrig

 

Verwant

Gemeente Gennep

Het onderzoek van Lexnova en MKB-Nederland toont aan dat Gennep voldoende scoort op MKB-vriendelijkheid, maar er is ruimte voor verbetering. De gemeente heeft een...

Gemeente Gennep

Blauwtong is teruggekeerd in de gemeente Gennep, met drie meldingen van besmettingen in Milsbeek, Ottersum en Heijen. Schapenboeren en dierenartsen maken zich grote zorgen...

Gemeente Gennep

Gemeente Gennep verkoopt kunstwerken tijdens Gocher Sommer 2024 om jeugdkunstproject te financieren. Het evenement biedt een gevarieerd programma van 1 tot 11 augustus 2024...

Heijen

Bewoners van de wijk Diekendaal in Heijen maken zich zorgen over de gezondheid en luchtkwaliteit door een nieuwe fabriek van MPG die hoogovenslakken verwerkt....