Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Historische Avond in Milsbeek

Maak tijdens een historische avond kennis met de prachtige historie van Milsbeek. Donderdag 21 maart 2019 zullen in ‘t Trefpunt films en foto’s besproken worden die een interessant beeld geven van de rijke geschiedenis van het dorp.

 

 

Het programma:

 

 

• Opening / introductie

• Eigen activiteiten 2018 / programma 2019

• ‘Lèvesloop en … Trug’, een bijdrage van de Stichting Tijd(s)lijn
Een verhaal over een gedwongen evacuatie in 1944 gebaseerd op authentieke dagboeken.
Informatie over een productie bestaande uit drie projecten: een educatieve belevingstocht, een ontmoetingsdag en een muziektheaterstuk op locatie in de loop van 2019.

• ‘Dagboek Huub Franken’, presentatie boekuitgave
Huub Franken schreef een dagboek in 1944/1945 tijdens zijn evacuatieperiode in Werkhoven. Het boek is uitgewerkt en verrijkt met foto’s en informatieve teksten en wordt tijdens deze avond gepresenteerd.

• ‘Oorlogsbegraafplaats in Milsbeek, uit alle richtingen’, een bijdrage van Paul ten Broeke
Je kan op vele manieren kijken naar de oorlogsbegraafplaats en naar de soldaten die er begraven liggen. Op deze avond zullen twee aspecten belicht worden.

Pauze

• ‘De tijd van het St. Lambertus Gilde’, een bijdrage van het gilde
De volgende thema’s komen aan de orde: ‘In den beginne 1468’, ‘Hernieuwde bloei 1844’, ‘Heroprichting 1954’ en ‘De toekomst zonder jaartal’.

• ‘De Minse van de Bloemenstraat’, een bijdrage van Teun Theunissen
Teun vertelt over het gebruik van de Bloemenstraat als oude doorgaande weg. Daarna zal hij de huizen beschrijven die rond 1940 aan de Bloemenstraat stonden. Hierbij zal Teun weer vele foto’s laten zien van de Milsbekenaren die daar woonden.

 

 

Historische Avond

 

Donderdag 21 maart 2019,

Trefpunt Milsbeek,
Kerkstraat 31

Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur

Kosten: vrienden/vrijwilligers gratis toegang voor 2 personen, andere belangstellenden betalen € 2,00 entree per persoon. Het kopje koffie/thee voor aanvang van het programma is gratis

Sluiting: rond 22.00 uur

 

 

Reacties