Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Kerstavond in Milsbeek op de Milsbeek War Cemetery

Gennep

Kaarsjes branden op Milsbeek War Cemetery

Op Kerstavond vond in Milsbeek een speciale herdenking plaats op het Milsbeek War Cemetery. De begraafplaats is de laatste rustplaats voor mannen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Meer informatie op Gennep.News. (Foto: Paul ten Broeke fotografie)

Op Kerstavond vond een speciale herdenking plaats op het Milsbeek War Cemetery. De begraafplaats is de laatste rustplaats voor mannen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.

 

 

De herdenking werd georganiseerd door Jeugd4ingen, het Sint Lambertusgilde, de Hofkapel, het Jeugdorkest van fanfare Crescendo, de Milsbeekse parochie, met steun van Crescendo en vele vrijwilligers. De kaarsjes werden op de begraafplaats geplaatst en aangestoken, als een manier om de herinnering aan de mannen levend te houden en om te laten zien dat ze niet vergeten zijn.

 

 

Na een bezoek aan de prachtig versierde kerk, werden de aanwezigen begeleid door het Sint Lambertusgilde naar de militaire begraafplaats. Daar was het donker en stil, slechts het zachte geluid van kaarsen die aangestoken werden en de gedempte stemmen van de mensen die hun lichtjes op de graven plaatsten.

 

 

 

 

De kaarsjes verlichtten de donkere nacht. Er hing een gevoel van dankbaarheid en respect in de lucht, en iedereen was verbonden in hun herinnering aan de dappere oorlogshelden. De kaarsjes bleven branden tot diep in de nacht, als een symbolische herinnering aan degenen die niet thuis zijn gekomen met kerst, maar wiens inspanningen ervoor zorgden dat wij vrij konden zijn.

 

 

Een mooie manier om Kerstavond te vieren en te herdenken; De herdenking is een jaarlijks terugkerend evenement in Milsbeek.

 

 

Foto: Paul ten Broeke fotografie

 

 

Verwant

Gennep

Op 12 februari 2023 herdacht de gemeenschap van Gennep de bevrijding, 78 jaar geleden door de 51ste Highland Division. Tijdens de start van Operation...

Gennep

Op Kerstavond was de avondmis live te zien op tv voor iedereen die er niet bij kon zijn. Omdat pastoor Guido Kessels ziek was...

Gennep

Op Kerstavond, zaterdag 24 december, kun je genieten van de kerstviering in de Sint Martinuskerk via GennepNews. De lokale omroep doet live verslag van...

Heijen

Op vrijdag 23 december is het tijd voor de eerste Kerst Walk Along in Heijen! Kom naar het Kerkplein om 19.00 uur om deel...