Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Milsbeek

Keramisto 2023 viert 35 jaar Keramiekviering

Het Keramisto Festival staat in de startblokken om de magie van keramiek te vieren tijdens zijn 35ste editie op 16 en 17 september. Het festival, dat plaatsvindt in het schilderachtige Milsbeek, verwelkomt 80 vooraanstaande keramisten uit heel Europa om hun vakmanschap en creativiteit te tonen.

Het Keramisto Festival staat in de startblokken om de magie van keramiek te vieren tijdens zijn 35ste editie op 16 en 17 september. Het festival, dat plaatsvindt in het schilderachtige Milsbeek, verwelkomt 80 vooraanstaande keramisten uit heel Europa om hun vakmanschap en creativiteit te tonen.

 

In een tijd waarin keramiek in de schijnwerpers staat, biedt Keramisto een podium aan de hernieuwde interesse in dit eeuwenoude ambacht. Jonge generaties koesteren de waarde van authentieke, handgemaakte stukken te midden van onze hedendaagse wegwerpcultuur.

 

Het proces van mindful creëren vormt een betekenisvolle tegenhanger voor de hectiek van onze digitale samenleving. Op platforms zoals Instagram, TikTok en Pinterest delen creatievelingen inspirerende afbeeldingen met hashtags als #ceramics, #keramiek, #pottery, #DIYpottery en #Claycrafts.

 

Keramisto presenteert een gevarieerde verzameling keramische kunst. Met een zorgvuldig geselecteerde groep van 80 keramisten, brengt het festival een scala aan objecten en creatieve uitdrukkingen binnen de keramische kunstwereld samen. Of je nu van kunst, design, sculpturen of servies houdt, je vindt het allemaal op dit bruisende evenement.

 

Het programma biedt voor elk wat wils. Demonstraties en presentaties bieden bezoekers de kans om kennis te maken met de nieuwste keramiektechnieken en trends. Zowel ervaren professionals als beginnende liefhebbers kunnen hier inspiratie opdoen voor hun eigen werk. Ook de jongsten worden niet vergeten; voor hen is er een speciale kinderkleikraam. En voor wie even wil ontspannen, zijn er diverse terrasjes en een overdekte tent met zitplaatsen, waar je rustig kunt genieten van een hapje of drankje.

 

Het schilderachtige festivalterrein aan de Mookerplas in Milsbeek biedt de ideale achtergrond voor dit keramiekfeest. In dit historische keramiekdorp, dat al sinds de tijd van de Romeinen pottenbakkers herbergt, kan je de sfeer van vakmanschap opsnuiven. Gelegen aan het water en omringd door bomen, straalt het terrein rust en creativiteit uit. Gratis parkeergelegenheid is ruimschoots voorhanden.

 

De regio rondom Milsbeek biedt een on-Nederlands heuvelachtig landschap met bossen zoals het Reichswald en de St. Jansberg, rivieren zoals de Niers en de Maas, en de nabijheid van de stad Nijmegen. Dit maakt de regio een uitnodigende bestemming voor een weekendje weg, waar je kunt genieten van keramiek, de prachtige omgeving en de culinaire hoogstandjes van Noord-Limburg, waaronder de befaamde Limburgse vlaai.

 

Keramisto 2023 belooft een betoverend evenement te worden dat de tijdloze kunst van keramiek viert en de creativiteit van diverse kunstenaars samenbrengt. Mis dit unieke festival niet en laat je inspireren door de magie van klei en vuur.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Het Nederlands elftal doet dit jaar weer mee aan het EK. Het is voor het eerst sinds 2014. Oranjekoorts in Gennep blijft vooralsnog uit,...

Sport

VIOS/SPES 1 heeft zich overtuigend geplaatst voor de NK finale dameskorfbal. Ook de A1 en B1 teams strijden mee. De finale vindt plaats op...

Sport

VIOS/SPES verliest in de laatste seconden de bekerfinale tegen Be Quick. Na een sterke eerste helft gaven ze een voorsprong weg. Zondag spelen ze...

Gemeente Gennep

Defensie bespreekt uitbreidingsplannen voor vliegbasis Volkel en De Peel in het Nationaal Programma Ruimte voor Defensie. Gemeente Gennep uit zorgen over leefomgeving. Meer informatie...