Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Keramisto

Milsbeek

Keramisto al 30 jaar een internationale manifestatie

Keramisto is al 30 jaar een internationale keramiekmanifestatie aan de Mookersplas in Milsbeek. Een comité van beroepskeramisten hebben uit een enorm aanbod de 100 meest getalenteerde pottenbakkers uit heel Europa geselecteerd. De keramisten tonen hun meest actuele werk en laten je kennismaken met de nieuwste technieken en trends.

 

 

Kom hier om je te laten inspireren. Je vindt hier de meest ervaren professional!

 

 

Unieke objecten

 

 

Ben je op zoek naar een uniek servies? Of een blikvanger van een vaas of een uniek object voor in uw interieur? Maak van je serviesgoed weer wat speciaals!

 

 

Keramisto biedt al jaren een schitterend aanbod van keramiek in al zijn verschijningsvormen. Je vindt er objecten die nergens in Nederland te krijgen zijn vanwege de internationale allure.

 

 

Bijzondere presentaties

 

 

Heb je je altijd afgevraagd hoe bepaalde objecten gemaakt worden, of hoe heet je de oven moet stoken? Alle keramisten staan open om vragen te beantwoorden. Daarnaast worden er meerdere demonstraties gegeven waardoor uw live kunt zien hoe een pot gedraaid wordt.

 

 

Laat je inspireren door de internationale keramiekmanifestatie Keramisto 2017!

 

 

Bekijk hier de deelnemers van Keramisto 2017

 

 

Schitterende locatie

 

 

Keramisto is een markt die plaatsvindt in Milsbeek, net verscholen onder de rook van Nijmegen in een prachtige groene omgeving. Je kunt hier genieten van het unieke werk van de keramisten, maar ook een heerlijke wandeling maken om goed tot rust te komen. De fraaie omgeving nodigt uit tot een langer verblijf: maak van je bezoek aan Keramisto een ontspannen weekendje weg!

 

 

Over Keramisto

 

 

Keramisto wordt georganiseerd door het Noord-Limburgs Pottenbakkers Collectief (NLPC). Het collectief is opgericht in 1980 en bestaat uit 10 leden. In 1988 ontstaat het idee voor een keramiekmarkt in Milsbeek. Onder de naam Internationale Pottenbakkersmarkt Milsbeek is in dit jaar de eerste editie geweest. Het idee ontstond door het gebrek aan een goede keramiekmarkt in Nederland. De collectiefleden, allen professionele pottenbakkers, bezochten destijds veel keramiekevenementen in Europa. Een aantal was succesvol en goed georganiseerd een aantal was slecht. Het NLPC zag kansen en besloot zelf een markt te organiseren: door keramisten voor keramisten. Hiermee was het jaarlijks terugkerende evenement Keramisto geboren.

 

 

De opzet van 29 jaar geleden is vrijwel gelijk met hoe de markt nu georganiseerd wordt. Het hele evenement wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Het geld dat overblijft na aftrek van de kosten komt ten goede aan de toneelvereniging Milsbeek (ONA) en de Veteranen voetbalvereniging. Deze verenigingen zorgen twee dagen met tachtig mensen voor het parkeren en de catering. Het Noord-Limburgs Pottenbakkers Collectief selecteert de deelnemers, huurt het terrein en zorgt voor alle andere faciliteiten. De deelnemende keramisten betalen standgeld en de bezoekers een klein entreebedrag. Dit evenement wordt zonder winst georganiseerd. De organisatie van het evenement gebeurt dus geheel op vrijwillige basis.

 

 

Meer informatie: keramisto.nl, archieffoto: twitter.com/HansPicture

 

 

Verwant

Gennep

Het Petershuis in Gennep breidt zijn keramiekcollectie uit met de Pot d’Or-collectie van het Noord Limburgs Pottenbakkerscollectief. De permanente bruikleen, bestaande uit 27 nieuwe...

Corona

De jaarlijkse internationale keramiekmarkt Keramisto, die sinds 1988 elk derde weekend van september wordt georganiseerd door het Noord-Limburgs Pottenbakkers Collectief (NLPC) gaat dit jaar...