Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Koning opent nieuwe fabriek CNC

Zijne Majesteit de Koning opent op vrijdagmiddag 13 april 2018 de nieuwe Indoor Verse Compost Fabriek van CNC Grondstoffen in Milsbeek.

 

 

CNC

 

 

CNC Grondstoffen verwerkt jaarlijks meer dan 600.000 ton paardenmest, kippenmest, stro en gips tot een hoogwaardige compost voor de teelt van champignons, ofwel champignonsubstraat. Het bedrijf is één van de vijf ondernemingen van de CNC-Holding. De bedrijvengroep heeft acht vestigingen in Nederland en Polen en verkoopt teeltgrondstoffen in dertig landen.

 

 

In Milsbeek is een nieuwe fabriek gebouwd, waar bij het productieproces zo veel mogelijk rekening wordt gehouden met het milieu. Door het volledige hergebruik van de mest – een afvalproduct – wordt een bijdrage geleverd aan de circulaire economie. Met luchtwassers worden de ammoniakgassen verwijderd en de teruggewonnen ammoniak wordt opnieuw gebruikt in het productieproces. Om de mestgeur te neutraliseren, gebruikt het bedrijf biobedden gevuld met boomschors. De boomschors bevat micro-organismen die geurstoffen opnemen. Het uiteindelijke product is een duurzaam en hoogwaardig substraat voor de teelt van champignons. Vanwege de locatie van de fabriek wordt daarnaast volgens het bedrijf door minder transportkilometers twee miljoen kilo CO2-uitstoot per jaar gereduceerd.

 

 

Voorafgaand aan de officiële opening wordt Koning Willem-Alexander rondgeleid door de nieuwe fabriek.

 

 

Bron: koninklijkhuis.nl, foto: © RVD – Frank van Beek

 

 

Reacties