Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Milsbeek

Koninklijke Erepenning Crescendo

Muziekvereniging Crescendo kreeg een Koninklijke Erepenning tijdens hun 100-jarig jubileum. De uitreiking vond plaats op 2 juni 2024 door burgemeester Hans Teunissen in Milsbeek. Bekijk de video op Gennep.News of TVL TV!

Zondag 2 juni 2024 was een speciale dag voor muziekvereniging Crescendo. Tijdens de viering van hun 100-jarig jubileum kregen ze een bijzondere onderscheiding. Burgemeester Hans Teunissen reikte de Koninklijke Erepenning uit. Een groot moment voor de vereniging en de hele gemeenschap van Milsbeek.

 

Jubileum

 

Het 100-jarig bestaan werd groots gevierd. Leden, oud-leden en inwoners van Milsbeek waren aanwezig. De dag stond in het teken van muziek, nostalgie en erkenning. Burgemeester Teunissen sprak lovende woorden. Hij prees Crescendo voor hun inzet en bijdrage aan de gemeenschap. De Koninklijke Erepenning werd met trots in ontvangst genomen.

 

Historie

 

Crescendo heeft een rijke geschiedenis. De vereniging werd in 1924 opgericht in het café van Gradje Derks. Al honderd jaar lang verrijken zij Milsbeek met muziek. Crescendo is meer dan een muziekvereniging. Ze zijn een belangrijk onderdeel van het dorp. Veel inwoners hebben mooie herinneringen aan hun optredens en evenementen.

 

Evenementen

 

Crescendo speelt een grote rol bij lokale evenementen. Denk aan de dodenherdenking, Koningsdag en de Sinterklaasintocht. Daarnaast organiseren ze zelf ook concerten. Een hoogtepunt is altijd de kerstviering in de Parochiekerk. Ook het muziekevenement Celebration trekt veel bezoekers. Hun muziek brengt de gemeenschap samen.

 

Jeugd

 

De vereniging denkt ook aan de toekomst. Ze hebben een eigen jeugdorkest. Deze jonge muzikanten treden zelfstandig op. Ze laten basisschoolleerlingen kennismaken met muziek. Zo zorgt Crescendo voor een nieuwe generatie muzikanten. De jeugd leert niet alleen muziek maken, maar ook samenwerken en doorzetten.

 

Ereteken

 

De Koninklijke Erepenning is een bijzondere onderscheiding. Het is een erkenning van de koning. Dit ereteken is voor verenigingen, stichtingen of instellingen met bijzondere verdiensten. Crescendo verdient deze eer vanwege hun inzet en bijdrage aan de gemeenschap. De Erepenning symboliseert respect en waardering.

 

Verwant

Sport

VIOS/SPES B1 verovert de Nederlandse titel na een spannende finale tegen De Korfrakkers B1. Het team uit Milsbeek en Ottersum pakte een vroege voorsprong...

Sport

VIOS/SPES heeft een indrukwekkend korfbalseizoen afgesloten met meerdere finaleplekken. Hoewel het eerste team zilver behaalde, zijn de jeugdteams kampioen geworden. De toekomst van het...

Sport

VIOS/SPES 1 heeft zich overtuigend geplaatst voor de NK finale dameskorfbal. Ook de A1 en B1 teams strijden mee. De finale vindt plaats op...

Sport

VIOS/SPES verliest in de laatste seconden de bekerfinale tegen Be Quick. Na een sterke eerste helft gaven ze een voorsprong weg. Zondag spelen ze...