Agenda
Volg ons
Shared Space
 

De mooiste plekjes van Noord-Limburg

Op donderdag 27 september organiseert Natuurmonumenten een afwisselende busexcursie langs vier bijzondere plekken in Noord-Limburg: De Diepen, Sint Jansberg, Mookerheide en jachtslot Mookerheide. Via drie korte wandelingen krijgt u een inkijkje in de natuur, de cultuurhistorie en de activiteiten van Natuurmonumenten in dit mooie gebied.

 

 

De Diepen

 

 

De dag start met bij De Diepen. Hier wordt een nieuw natuurgebied ingericht naar voorbeeld van de situatie van zo’n 100 jaar geleden. Na de ontvangst met koffie, thee en vlaai stapt u in de bus voor drie korte wandelingen op drie verschillende plaatsen. Vervoer tussen de locaties gaat eveneens per bus. De wandelingen zijn vlak en in principe voor alle leeftijden eenvoudig te lopen. Voor rolstoelen zijn de routes niet geschikt.

 

 

Sint Jansberg

 

 

De eerste wandeling leidt u langs de Helbeek in het gebied Sint Jansberg. Dit sprookjesachtige landgoed kent een rijke historie en een bijzonder natuur. De route eindigt nabij een eeuwenoude watermolen.

 

 

Mookerheide

 

 

Vanuit de bus loopt u een korte route naar het hart van de Mookerheide, bovenop de stuwwal. Hier hebt u een prachtig uitzicht over de heide en Maasdal. U krijgt uitleg over de natuur en over de geschiedenis van het gebied. Zo zal de Slag op de Mookerheide hier zeker aan bod komen.

 

 

Jachtslot Mookerheide

 

 

Het Landgoed Jachtslot de Mookerheide omvat een parkbos, een bosgebied en een jachtslot. Uniek zijn de onlangs gerestaureerde monumentale kassen. U krijgt een lunch, bezoekt de tuinen en het jachtslot en hoort tussendoor van alles over de geschiedenis van deze prachtige plek. Na koffie met wat lekkers rijdt de bus u terug naar de startlocatie.

 

 

 

 

Dagprogramma in het kort
09.30 uur Ontvangst met koffie en vlaai bij Eethuis de Diepen.
10.00 uur Busrit en wandeling Sint Jansberg
11.30 uur Busrit en wandeling Mookerheide
13.00 uur Lunch bij Jachtslot, bezoek tuinen en jachtslot
15.30 uur Afsluiting met koffie en wat lekkers
16.00 uur Busrit terug naar startpunt
16.30 uur Einde excursie

 

 

De excursie begint om 09.30 uur op Eethuis de Diepen, Zwarteweg 60 in Milsbeek. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. De dagtocht duurt tot 16.30 uur. Wilt u ook mee? Meldt u dan aan via natuurmonumenten.nl/mookerheide, doorklikken naar activiteiten. Deelname kost 30 euro per persoon. Niet-leden betalen 35 euro per persoon. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!

 

 

Reacties