Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Milsbeeks bedrijf verdacht van meebouwen Krimbrug

Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar een bedrijf uit Milsbeek en zes andere firma’s, die zouden hebben meegeholpen aan de bouw van een brug tussen het Russische vasteland en schiereiland de Krim.

 

 

Dat meldt het AD. De Gelderlander publiceerde begin september over de bedrijven die aan de Krimbrug werkten. Door mee te helpen aan de brug hebben de bedrijven internationale sancties verbroken.

 

 

Justitie wil niet zeggen op welke bedrijven het onderzoek zich richt, maar in Milsbeek zou het gaan om Bijlard Hydrauliek.

 

 

Krimbrug

 

 

In maart 2014 nam Rusland de Krim in. Dat bracht een storm van kritiek teweeg, waarna de EU Rusland sancties oplegde. Dat betekent onder meer dat bedrijven uit de EU-lidstaten geen werk mogen uitvoeren in de Krim. Bijlard Hydrauliek uit Milsbeek zou onderdelen van bouwgereedschap via Dematac Equipment uit Dodewaard aan Rusland hebben geleverd.

 

 

De 19 kilometer lange Krimbrug is het Westen een doorn in het oog. Het schiereiland was eerst onderdeel van Oekraïne. De annexatie van de Krim was tegen de zin van Europa en de Verenigde Staten. Sindsdien zijn er zware sancties ingesteld voor het gebied. In Nederland ligt de kwestie extra gevoelig na het neerhalen van vlucht MH17 boven Oekraïne, waarschijnlijk door pro-Russische rebellen.

 

 

Reacties