Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Milsbeekse zussen komen met plattelandsdetective

Een vrouw wordt dood gevonden in een aspergeveld in Milsbeek. Is het een ongeluk of is er meer aan de hand? Hoofdagent Robbers en zijn goede vriendin gaan op zoek naar de waarheid.

 

 

Moord in het aspergeveld

 

 

Moord in het aspergeveld, het eerste boek van Anneke en Mirjam Jansen uit Milsbeek is verschenen. Onder de naam Anna Martina schreven ze deze “plattelandsdetective”.

 

 

Anneke en Mirjam hebben hun hele leven graag geschreven, vooral voor zichzelf. Vier jaar geleden besloten ze samen te gaan werken en ontdekten gaandeweg dat ze speciaal veel plezier beleefden aan het schrijven van detectives. De mooie omgeving wakkerde hun fantasie aan. De verhalen lagen zogezegd op straat en verscholen in de heuvels van de Jansberg, achter de houtwallen, in de velden of tussen de Maasheggen.

 

 

Anna Martina

 

 

En zo heeft Anna Martina haar agent Robbers en Dora verzonnen en nam haar geboorteplaats Milsbeek als decor van verhalen die zomaar hadden kunnen gebeuren.

 

 

Zo ontstond Moord in het aspergeveld en tevens een nieuw genre: de plattelandsdetective.

 

 

Zaterdag 2 juni om 15.00 uur zal de presentatie zijn in museum de Oude Pottenbakkerij dat dit weekend zijn deuren weer opent. Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan de familie Berns, dragers van de Milsbeekse aspergecultuur.

 

 

Belangstellenden zijn van harte welkom.

 

 

Museum de Oude Pottenbakkerij is gelegen aan de rotonde in Milsbeek. Het boek zal daar die dag ook te koop zijn. Het boek is verder te verkrijgen bij aspergekwekerij Berns en op diverse andere plaatsen in Milsbeek en omgeving.

 

 

Kijk voor meer info op annamartinamilsbeek.nl.

 

 

Reacties