Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Faunapassage N271 bij Milsbeek

Milsbeek

N271 veiliger voor mens en dier

Faunapassages op de N271 in Limburg verhogen de veiligheid voor dieren en weggebruikers, in een samenwerking tussen de provincie, Natuurmonumenten, en Vereniging Das en Boom. Subsidie ondersteunt extra maatregelen, waaronder roosters en rasters, om dieren veilig te laten oversteken en de kans op aanrijdingen te verminderen.

De N271, berucht om zijn drukte en hoge snelheden, wordt een stuk veiliger, niet alleen voor automobilisten, maar ook voor de lokale fauna. Tussen Milsbeek en Plasmolen, en bij Mook, zijn er nu faunapassages aangelegd om het oversteken voor dieren zoals dassen, konijnen, steenmarters, vossen, hazen en egels aanzienlijk veiliger te maken.

 

Dit project, dat dieren beschermt en ongelukken voorkomt, is een voorbeeld van de samenwerking tussen de provincie Limburg, Natuurmonumenten en de Vereniging Das en Boom.

 

Faunapassage

 

De faunapassages fungeren als veilige tunnels en bruggen voor dieren, waardoor ze de N271 kunnen kruisen zonder het risico te lopen te worden aangereden. Het lijkt een beetje op een ‘dierenzebrapad’, ontworpen om te voorkomen dat de dieren worden getroffen door razende auto’s.

 

Wat nog beter is, is dat dit project de nadruk legt op het verbeteren van de leefomgeving van de dieren. Het is niet alleen een kwestie van veilig oversteken, het is ook een investering in hun welzijn.

 

Subsidie

 

Soms vallen bepaalde maatregelen buiten het projectbudget. De Provincie Limburg heeft daarom besloten de gemeente Mook en Middelaar te ondersteunen met een subsidie. Dit geld is gebruikt voor roosters en rasters op aangrenzende gemeentelijke wegen en eigendommen, waardoor de kans wordt verkleind dat dieren elders de weg op lopen.

 

Deze maatregelen zorgen niet alleen voor de veiligheid van de dieren, maar ook voor het wegverkeer. Minder aanrijdingen met dieren betekent minder schade aan auto’s en minder ongelukken op de N271.

 

Foto: limburg.nl

 

Verwant

Gennep

Zorgorganisatie Dichterbij plaatst 10.000 zonnepanelen op 155 locaties in Limburg, Noord-Brabant, en Gelderland. Het project, uitgevoerd door BAM Energy Systems en BAM Bouw en...

Regio

Saskia Borgers is voorgedragen als nieuwe dijkgraaf voor het Waterschap Limburg, bevestigd door het unanieme besluit van het algemeen bestuur op 29 november 2023....

Milsbeek

De verkoop van Vallei van Milsbèk, een nieuwbouwproject met 77 gevarieerde woningen in Milsbeek, is begonnen. Van sociale koop/huur tot vrije sector en levensloopbestendige...

Sport

VIOS/SPES leed voor het eerst in ruim 3 jaar puntverlies in de zaal tegen Be Quick 1, na een matige tweede helft en een...