Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

De Vallei van Milsbèk

Milsbeek

Nieuwe woonwijk: Vallei van Milsbèk

Er is een groot bouwproject gepland tussen Heiveld en Langstraat in Milsbeek, met 77 nieuwe woningen. Politieke steun is overwegend positief, maar de SP pleit voor een landschapspark in plaats van de ontwikkeling van de wijk.

Tussen Heiveld en Langstraat in Milsbeek staat een groot bouwproject op het punt van beginnen. Binnenkort schieten maar liefst 77 fonkelnieuwe woningen als paddenstoelen uit de grond, om een gloednieuwe wijk te creëren in dit stukje dorp.

 

De politieke arena in Gennep is bijna unaniem in haar enthousiasme voor dit grootschalige bouwavontuur, met één uitzondering: de SP. Zij stellen voor om de plannen van de Initiatiefgroep Landschapspark Vallei van Milsbèk nog eens grondig tegen het licht te houden en pleiten vurig voor de transformatie van dit gebied tot een weids landschapspark.

 

Dit park zou moeten dienen als het epicentrum voor gemeenschapsactiviteiten, variërend van groene vingers uitsteken tot het genieten van openluchtvoorstellingen, het bewonderen van kunst en ontspannen wandelingen in de natuur.

 

Het grootste probleem voor het landschapspark lijkt te zijn dat er extra grond moet worden gekocht. Daarom heeft de gemeente besloten om het plan van ontwikkelaar Van de Klok uit Nijmegen te volgen.

 

Van de 77 geplande huizen kunnen er maar 25 als ‘betaalbaar’ worden beschouwd, wat betekent dat ze voor sociale huur zijn of kunnen worden gekocht voor maximaal € 250.000. De verkoop van de huizen in Vallei van Milsbèk zal in twee fasen gebeuren.

 

In de eerste fase worden verschillende soorten huizen aangeboden, zoals rijwoningen, standaardwoningen en huizen die geschikt zijn voor ouderen. Deze huizen zullen naar verwachting in november 2023 te koop worden aangeboden.

 

Afbeelding: vallei-van-milsbek.nl

 

Verwant

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...

Gennep

In Gennep dreigt zwembad Pica Mare te zinken door hoge renovatiekosten, maar de 24 uur van Gennep en een petitie getuigen van een vastberaden...

Gemeente Gennep

RoodGroen Lokaal uit zorgen over schuldhulpverleningsvertragingen bij de Kredietbank in Gennep. Joy Hillebrand stelt schriftelijke vragen aan het College, onder meer over de impact...