Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

In 2017 ook huishoudelijke hulp voor een lager tarief

Ook in het nieuwe jaar biedt gemeente Gennep de mogelijkheid om huishoudelijke hulp in te kopen voor € 10 per uur.

Voor wie is dit bedoeld?

  • Krijgt u nu via de Wmo enkele uren per week huishoudelijke hulp? En wilt u zelf nog extra uren hulp inkopen om prettig te kunnen blijven wonen? Dan geven we u de mogelijkheid om dat te doen voor het tarief van € 10 per uur.
  • Bent u mantelzorger, dat wil zeggen: zorgt u ten minste drie maanden minimaal acht uur per week voor een naaste, zonder dat u daarvoor wordt betaald? We willen u graag ontlasten en bieden u aan om voor uw eigen huishouden voor € 10 per uur huishoudelijke hulp in te kopen.

Wilt u meer weten? Neem contact op met Team Toegang van de gemeente, zij helpen u graag.

Huishoudelijke hulp: aanpak voor de toekomst

De gemeente ziet dat in de dorpen en wijken, dicht bij de mensen thuis, al veel wordt geregeld. Bijvoorbeeld in de vorm van dagvoorzieningen (denk aan de Huuskamer in Ven-Zelderheide) en dorpsvervoer (de Wensbus). Dat lukt mede dankzij de inzet van veel vrijwilligers.

Gemeente Gennep wil bekijken of er ook voor huishoudelijke hulp mogelijkheden zijn om dit meer vanuit de dorpen en wijken zelf te gaan organiseren. Bijvoorbeeld via sociale coöperaties, waar betaalde beroepskrachten en vrijwilligers in een dorp of wijk samenwerken en steeds meer zaken met elkaar en op hun eigen manier regelen.

Als gemeente willen we dit soort initiatieven graag ondersteunen. We blijven er daarnaast sowieso voor zorgen dat huishoudelijke hulp beschikbaar blijft, ook op de plaatsen waar dit soort initiatieven niet ontstaan.

Team Toegang

U kunt bij Team Toegang van gemeente Gennep (het eerste aanspreekpunt voor alle (hulp)vragen over werk, inkomen, zorg en jeugd) terecht wanneer u hulp bij het huishouden nodig heeft.

Bron: Gemeenterubriek Gennep

Reacties